FOLLOW US: facebook twitter

Πύργος – 1η Αποκριά 2020: 3000 Καρναβαλιστές όλων των ηλικιών στην μεγάλη Κυριακάτικη παρέλαση!

Ημερομηνία: 21-02-2020 | Συντάκτης:
-Η παράδοση σε πρώτο πλάνο σήμερα στην πλατεία με Γαϊτανάκια

Στους ρυθμούς της αποκριάς έχει μπει για τα καλά ο Δήμος Πύργου και όλοι είναι πανέτοιμοι για τις υπέροχες εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού για σήμερα, αύριο Σάββατο και φυσικά την Κυριακή όπου θα γίνει η πρώτη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση αλλά και η μοναδική συναυλία των ONIRAMA.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Πύργου, σχολεία και χορευτικοί σύλλογοι της περιοχής θα ξετυλίξουν χορεύοντας πρώτη φορά όλοι μαζί το «γαϊτανάκι» της δικής μας Αποκριάς. Στην συνέχεια θα παρουσιάσουν λαϊκά Αποκριάτικα δρώμενα και χορούς που έχουν τις ρίζες τους στην Ελληνική Παράδοση και μετά θα παρασύρουν τους πολίτες σε ένα μεγάλο χορό!

Τα Σχολεία που λαμβάνουν μέρος είναι: 1ο Γυμνάσιο Πύργου, 3ο Δημοτικό Πύργου, Δημοτικό Βουναργου, 5ο Δημοτικό Πύργου, 9ο Νηπιαγωγείο, παιδικός σταθμός «Ρήγας».

 

Οι σύλλογοι που θα χορέψουν είναι οι: Λύκειο Ελληνίδων, Αρχαία Λέτρινα, Χορευτικός σύλλογος Γουμέρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Φάρος»,  Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Δεξαμενή και σχολή χορού «Χοροκινηση».

Το Σάββατο, η πλατεία θα μετατραπεί σε ένα υπαίθριο πάρτι μασκέ και οι αγαπημένοι dj-ραδιοφωνικοί παραγωγοί του VOX 103,3 :Παναγιώτης Μπράμος, Πέτρος Μπεβούδας, Πάνος Καραχάλιος και Βασίλης Αρβανιτόπουλος, με τις μουσικές τους θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους. Το πάρτι θα ανοίξουν σχολές χορού του Πύργου που θα παρουσιάσουν μοναδικές ρυθμικές χορογραφίες.

Η μεγάλη παρέλαση

Καρναβαλιστές από 9 μηνών(!) μέχρι 95(!) ετών θα έχει η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Πύργου στην πόλη. Πάνω από 3000 πολίτες και 46 συνολικά πληρώματα θα βγούνε στους δρόμους του Πύργου την Κυριακή στις 16.00 εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό μια διοργάνωση που στοχεύει να γίνει θεσμός στην πόλη.

Την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση θα παρουσιάσουν η Ειρήνη Κολιδά με τον Περικλή Πατσούρη ενώ ο dj Τάσος Γαρβρηλιάδης θα «πλημμυρίσει» την πόλη με μουσικές που θα μας ξεσηκώσουν όλους.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τα Χαλικιάτικα (πλατεία Ηφαίστου) και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του Πύργου μέσω της οδού Ερμού. Ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί θα θαυμάσει από κοντά τα πληρώματα και τις ευφάνταστες μεταμφιέσεις τους. Την παρέλαση θα «ανοίξουν» τα υπέροχα παιδιά του ΕΕΕΕΚ με μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ «ΗΛΙΣ» για να δώσουν τη σκυτάλη στις μικρότερες ηλικίες και στους παιδικούς σταθμούς-δημοτικούς και ιδιωτικούς-όπως και νηπιαγωγεία. Αμέσως μετά ακολουθούν τα δημοτικά σχολεία της πόλης, ενώ ενδιάμεσα οι σχολές χορού θα δίνουν τον αποκριάτικο ρυθμό με τη μουσική που θα ηχεί από νωρίς σε όλη τη διαδρομή. Τα δημοτικά σχολεία από τις έδρες των τριών δημοτικών διαμερισμάτων, αθλητικοί σύλλογοι, γυμνάσια και γκρουπ με μαθητές κέντρων ξένων γλωσσών θα ολοκληρώσουν το πρώτο μέρος της παρέλασης και θα «κλείσουν» πονηρά το μάτι στους ενήλικες που θα ακολουθήσουν με σκοπό να μας εντυπωσιάσουν με τις πρωτότυπες ιδέες τους. Παρέες του Πύργου αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα του Δήμου και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ετοίμασαν τις τελευταίες εβδομάδες τις στολές, προμηθεύτηκαν τα απαραίτητα αξεσουάρ ενώ δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις με πανέξυπνες κατασκευές.

Έτσι «Τα ναυτάκια με τα κορίτσια τους», θα ανταμώσουν με τα «Πούπουλα-ξεπούπουλα», για να μαγειρέψουν οι «MasterChef» και να χορέψουν όλοι μαζί «Άλλα ντ’ άλλα κάτω από τη ντισκομπάλα».

«Η άγριο Δύση είναι η μόνη λύση», οι «Μικροί ζωγράφοι» και οι «Πικασοήρωες» βρίσκουν την «Χρυσή ευκαιρία» και δεκάδες άλλα γκρουπ, για να ανταμώσουν όλοι μαζί στην πλατεία και να απολαύσουν τη μοναδική συναυλία που θα δώσουν οι ONIRAMA.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, κείμενο

Το πιο αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα με performer τον ανατρεπτικό Θοδωρή Μαραντίνη ετοιμάζει μουσικές εκπλήξεις παρουσιάζοντας αγαπημένες επιτυχίες του καθώς και διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές γεμάτες ένταση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος