FOLLOW US: facebook twitter

Πυρετός για τις e-αποδείξεις

Ημερομηνία: 10-11-2020 | Συντάκτης:

Οι φορολογούμενοι πρέπει να υπολογίσουν αν έχουν και πόσο «έλλειμμα» στο απαιτούμενο όριο, το οποίο έχουν περιθώριο να καλύψουν έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Αδειάζει η κλεψύδρα για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις στην Εφορία και οι φορολογούμενοι πρέπει να αθροίσουν την αξία των αγορών τους και να υπολογίσουν αν έχουν και πόσο «έλλειμμα» στο απαιτούμενο όριο, το οποίο έχουν περιθώριο να καλύψουν έως το τέλος Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο που υπολογίζεται με συντελεστή 22% επί του ποσού που λείπει.

Φέτος η αξία των αποδείξεων με πλαστικό η ηλεκτρονικό χρήμα έχει αυξηθεί αισθητά κυρίως για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα καθώς το ποσό δεν είναι κλιμακωτό, όπως πέρυσι, αλλά οριζόντιο στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος με πλαφόν τα 20.000 ευρώ. Για τον υπολογισμό του ύψους του εισοδήματος δεν λαμβάνεται υπόψη η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το ποσό της διατροφής που δίδεται από τον φορολογούμενο στον/στην διαζευγμένο/-η σύζυγο ή σε μέρος συμφώνου συμβίωσης ή/και σε εξαρτώμενο τέκνο του, εφόσον αυτό καταβάλλεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Επιπλέον, δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος