FOLLOW US: facebook twitter

Πυρετώδεις εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού της πόλης του Πύργου από την δημοτική αρχή

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:

Ενόψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την καθαριότητα , την αισθητική αναβάθμιση και τον καλλωπισμό του κέντρου της πόλης του Πύργου από την δημοτική αρχή, ενόψει της μεγάλης γιορτής του Πολιούχου την επόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου καθώς ο φετινός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους προβλέπεται λαμπρός με την συμμετοχή πολύ κόσμου.

Είναι η πρώτη φορά μετά την πανδημία που οι καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ξανά πέρα από την Θεία Λειτουργία που θα γίνει για πρώτη φορά χοροστατούντος του νέου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου και την καθιερωμένη λιτανεία και περιφορά της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου όπως παλιά.

Επίσης παραδοσιακά θα πραγματοποιηθεί και η εθιμική εμποροπανήγυρις στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας με πάρα πολλούς επισκέπτες όχι μόνο από τον Πύργο αλλά από όλη την Ηλεία και ήδη γίνονται και σε αυτό το κομμάτι οι προετοιμασίες για την διοργάνωσή της με την συμμετοχή πολλών εμπόρων και μικροπωλητών.

Έτσι, η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Πύργου, εκτελεί με τις οδηγίες του αμρόδιου αντιδημάρχου Μαρίνου Αχτύπη, όλες τις απαιτούμενες εργασίες στο κέντρο της πόλης, κλαδέματα, καθαρισμούς, περιποίηση πρασίνου, καλλωπισμό των παρτεριών της κεντρικής πλατείας και φυτέματα, ειδικά στη ζώνη της διαδρομής λιτάνευσης της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους και πέριξ του Ι. Ναού της Αγίας Κυριακής.

Την ίδια οδό ακολουθεί και η Υπηρεσία Καθαριότητας έτσι ώστε η πόλη του Πύργου να παρουσιάζει μια άριστη εικόνα το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Αγίου Χαραλάμπους.
Ε.Π


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος