FOLLOW US: facebook twitter

«Πυρόπληκτη» η αγορά του Πύργου

Ημερομηνία: 28-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία
-Αισθητές και στο εμπόριο οι επιπτώσεις της πυρκαγιάς του Αυγούστου, τονίζει στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ηλ. Ξανθούλης

Αντιληπτές είναι πλέον οι επιπτώσεις της πυρκαγιάς του Αυγούστου στην αγορά του Πύργου, καθώς η καταναλωτική κίνηση εμφανίζει σημάδια κάμψης, δίχως να διαφαίνεται προοπτική ανάκαμψης νωρίτερα από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, η εμπορική κίνηση βιώνει τις παρενέργειες της πυρκαγιάς, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε στον πρωτογενή τομέα, σχετίζεται άμεσα με την αγορά του Πύργου.

«Η αγορά του Πύργου δεν χρειαζόταν να καεί για να είναι πυρόπληκτη. Επί της ουσίας είμαστε πυρόπληκτοι, διότι χάθηκε εισόδημα –κυρίως αγροτικό- από περιοχές που παραδοσιακά προτιμούν τον Πύργο για τις αγορές τους. Από τη Γορτυνία και την Ολυμπία ως το Κατάκολο, ο κόσμος μάς επιλέγει σταθερά και τον ευχαριστούμε. Όμως φέτος θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής ελαιολάδου. Ήδη τα πρώτα σημάδια στην αγορά τα είδαμε τις ημέρες που άνοιξαν τα σχολεία. Προβλέπεται δύσκολος χειμώνας, για αυτό ζητήσαμε από τα αρμόδια υπουργεία να κηρυχθεί πυρόπληκτος όλος ο δήμος και να εφαρμοστούν και σε μας τα ίδια μέτρα με την Εύβοια», τόνισε ο κ. Ξανθούλης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η φετινή κάθοδος των ετεροδημοτών δεν συνοδεύτηκε κι από ανάλογη αύξηση του τζίρου, εκφράζοντας ανησυχία για την πορεία της αγοράς αν η πανδημία «ξαναφουντώσει».

«Στο πρώτο “μπουμπουνητό” θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κόσμος κατέβηκε τον Αύγουστο, αλλά αυτό δεν μεταφράστηκε και σε αυξημένη αγοραστική κίνηση πλην των delivery. Έχουμε συσσωρεύσει χρέη και δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τους επόμενους μήνες. Θα έπρεπε και εμείς να στηριχτούμε όπως και οι επιχειρήσεις της Εύβοιας και να μας χαριστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεν νομίζω ότι είναι σε θέση οι επιχειρήσεις να αρχίσουν να αποπληρώνουν έστω μέρος της με το νέο έτος. Είναι ανέφικτο να ανακάμψουμε τόσο πολύ μέσα σε λίγους μήνες, ώστε να πληρώσουμε στις αρχές του 2022 όλους τους φόρους, όλες τις ρυθμίσεις και τα τρέχοντα έξοδα. Δυστυχώς η πυρκαγιά επηρεάζει πάρα πολύ και το δικό μας εισόδημα», εξήγησε στην «Πρωινή» ο κ. Ξανθούλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος