FOLLOW US: facebook twitter

Πυρ ομαδόν κατά της απόφασης του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας να μηνύσει τις Παθολόγους: «Καταρρακώνει το γόητρο και το ηθικό του ήδη λειψού προσωπικού»

Ημερομηνία: 08-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου αλλά και της ΠΟΕΔΗΝ έχει προκαλέσει η ενέργεια του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας να καταθέσει μήνυση στις Παθολόγους της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου για τη λήψη «δήθεν» αναρρωτικών αδειών.

Τα όσα αποκλειστικά δήλωσαν περί κατάχρησης εξουσίας και εξαναγκασμό σε υπερεφημέρευση, την περασμένη εβδομάδα στην «Πρωινή» οι δυο εκ των τριών Παθολόγων, έκαναν το γύρο του διαδικτύου δημιουργώντας κύμα συμπαράστασης στις γιατρούς που χρόνια τώρα δίνουν αγώνα να κρατήσουν όρθια την υποστελεχωμένη Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Πύργου με ανακοίνωση του, εκφράζει τη βαθιά του λύπη  για όλα αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Πύργου και τονίζει: «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι τρεις γιατρίνες με αυτοθυσία υποστήριξαν την λειτουργία της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου χάριν υπηρεσιών υγείας στον ηλειακό λαό τα τελευταία χρόνια. Οι αλληλομηνύσεις δεν οδηγούν πουθενά σε μια τόσο δύσκολη υγειονομική συγκυρία εν μέσω πανδημίας. Οφείλουμε προς όφελος του ηλειακού λαού, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και την υποστήριξη της δημόσιας υγείας,  να βάλουμε στην άκρη την οποία αντιπαράθεση δημιουργήθηκε και να προχωρήσουμε ενωμένοι για το γενικό καλό. Την παρούσα χρονική στιγμή ένας και μοναδικός πρέπει να είναι ο στόχος μας , να σταθούμε αντάξιοι απέναντι στο καθήκον μας προς τους πολίτες παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όπως πάντοτε ενεργούμε όλοι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας με τις όποιες αντιξοότητες και ελλείψεις. Οι εργαζόμενοι στην υγεία όλα τα χρόνια βάλλονταν από παντού, το μόνο όπλο που πάντοτε είχαν ήταν η σύμπνοια, η συνεργασία, η ενότητα και η αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο. Οφείλουμε όμως, να κρατηθούμε όρθιοι και ενωμένοι και μην μας διασπάσει τίποτα και με όλες μας τις να δυνάμεις να είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας από το νοσοκομείο μας» καταλήγει.

Με δηλώσεις του στην «Πρωινή» ο Γραμματέας του νεοσύστατου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΜ Πύργου κ. Παναγιώτης Μυλωνάς, που κρατά μια πιο σκληρή στάση, εξέφρασε τη λύπη του και κατήγγειλε τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας για την ενέργεια του να μηνύσει τις τρείς γιατρούς. «Ο κ. διοικητής αντί να επιτύχει τη στελέχωση της κλινικής με γιατρούς,  με ενέργειες σαν και αυτή καταρρακώνει το γόητρο και το ηθικό του ήδη λειψού προσωπικού ιατρών της κλινικής. Στέκομαι αλληλέγγυος στο πλευρό των γιατρών που διώκονται και πιστεύω όλοι μαζί να συμβάλουμε στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας από το νοσοκομείο μας».

Συμπαράσταση στις Παθολόγους

Τη συμπαράστασή του στις διωκόμενες γιατρούς εκφράζει και ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος. Όπως τονίζει, η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός των υγειονομικών (που συνεπάγονται και περιφρόνηση του τεράστιου έργου τους εν μέσω πανδημίας) αποτελούν «συνειδητή τακτική των διοικήσεων που έχει διορίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκειμένου να μετατοπιστούν στους εργαζόμενους οι ευθύνες για τα τεράστια προβλήματα και κενά στο ΕΣΥ». «Δεν είναι δυνατόν να τίθεται ζήτημα για το δικαίωμα στην αναρρωτική άδεια, το οποίο κατακτήθηκε και θεσμοθετήθηκε με αίμα και δεν μπορεί να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης και εκβιασμού των εργαζόμενων. Τα προβλήματα των νοσοκομείων δεν πρέπει ποτέ να λύνονται στις δικαστικές αίθουσες» είπε και πρόσθεσε ότι τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Πύργου οφείλονται στο γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας αρνείται να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις.

Επιφυλάξεις από τους εργαζομένους των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας για την ανακοίνωση προσλήψεων: «Αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση δε πρόκειται να δούμε «άσπρη μπλούζα» ούτε με κιάλι»

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας ως προς τις ανακοινώσεις, υπογραφής της προκήρυξης πρόσληψης 16 γιατρών στις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας, υποστηρίζοντας πως διαρκώς εξαγγέλλονται προσλήψεις χωρίς ωστόσο να έρχεται κανείς!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΜ Αμαλιάδας και γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Σωκράτης Σωτηρόπουλος επισημαίνει με νόημα ότι «η επανάληψη της ιστορίας καταντά φάρσα» και προσθέτει: «Είναι η πολλοστή φορά μετά από δημοσιευμένες αναφορές σε προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων μας να εξαγγέλλονται αθρόες προσλήψεις. Θυμίζω στο πρόσφατο παρελθόν συνεντεύξεις τύπου με διθυραμβικές ανακοινώσεις υπό πρόσληψη ιατρικού προσωπικού. Πόσοι ήρθανε; κανείς!!… αντί αυτού, όλο αυτό το διάστημα έχουν αποχωρήσει αρκετοί και ετοιμάζονται να αποχωρήσουν και άλλοι. Ας πάρουν θέση όσοι εξαγγέλλουν προσλήψεις για τις συνθήκες λειτουργίας των νοσηλευτικών  Ιδρυμάτων, τώρα, για τις διώξεις, για την υπερεργασία, την ασφάλεια. Ας αναλογιστούν οι εθνοσωτήρες μας, αν οι ελάχιστοι νέοι γιατροί που έχουν απομείνει στον τόπο μας θα επιλέξουν να δηλώσουν προτίμηση σε νοσοκομεία υπό αυτές τις συνθήκες.Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα και θα το ξαναπούμε, οι συνθήκες λειτουργίας και συνεργασίας σε ένα νοσοκομείο ορίζουν την προτίμηση και  επιλεξιμότητα των νέων επιστημόνων. Αν δεν βελτιωθεί αυτή κατάσταση δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μπλούζα, ούτε με το κιάλι. Εύχομαι ειλικρινά αυτή την φορά να μην είναι άλλη μια εξαγγελία χωρίς αποτέλεσμα.Θέλω να πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι γνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης και θα φροντίσουν να αποφορτίσουν το κλίμα. Θεωρώ ότι  η πολιτική ηγεσία  του υπουργείου πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα τεκταινόμενα και να δώσει λύσεις για την επόμενη μέρα. Διότι τα προβλήματα της επομένης μέρας  δεν τα απαλύνουν ούτε οι εξαγγελίες, ούτε οι ευχές».

Με τη σειρά του, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΝΜ Πύργου Παναγιώτης Μυλωνάς, εξέφρασε την ελπίδα να τελεσφορήσει η προκήρυξη τόνισε όμως ότι εξαιτίας του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Πύργου οι γιατροί διστάζουν να δηλώσουν ενδιαφέρον πρόσληψης στο Νοσοκομείο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος