FOLLOW US: facebook twitter

Πτωτική η πορεία των εμβολιασμών στην Ηλεία

Ημερομηνία: 27-01-2022 | Συντάκτης:

Σταθερό το ενδιαφέρον για την αναμνηστική δόση- Στους 88χιλ οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Τους 88.020 ολοκληρωμένους εμβολιασμούς έχει φτάσει η Ηλεία, με κάτι λιγότερο από το μισό πληθυσμό του Νομού να παραμένει ανεμβολίαστο. Μια μικρή αύξηση στους εμβολιασμούς με πρώτη δόση παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα, από άτομα κυρίως άνω των 60 ετών που έσπευσαν στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα της Ηλείας να εμβολιαστούν αποφεύγοντας έτσι το πρόστιμο των 100 ευρώ ενώ σε ικανοποιητικό βαθμό συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί με την αναμνηστική δόση.
Βάσει των επίσημων στοιχείων, από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 230.231 εμβολιασμοί εκ των οποίων 94.448 με μια δόση, 88.020 ολοκληρωμένοι (και με τις δυο δόσεις) και 55.778 με γ’ δόση.
Πτώση των εμβολιασμών είχαμε από την αρχή της εβδομάδα λόγω του ψύχους που επικρατεί. Ενδεικτικά, όπως ανάφερε ο υπεύθυνος του Κ.Υ. Πύργου κ. Χρήστος Μαργαρίτης, χθες είχαμε 42 εμβολιασμούς από τους οποίους μόνον οι δέκα αφορούσαν πρώτη δόση και οι υπόλοιποι β’ δόση. “Γενικότερα αυτή την εβδομάδα έχουμε μείωση των εμβολιασμών εξαιτίας του κρύου αλλά και των κλειστών σχολείων. Μείωση έχουμε και στα διενεργούμενα PCR σε σχέση με τις περασμένες δυο εβδομάδες που τα κρούσματα κορονοϊού στο μαθητικό πληθυσμό όπως διαπιστώναμε και εδώ ήταν αυξημένα. Θεωρώ πως έχει ξεκινήσει μια φθίνουσα πορεία των θετικών στον ιό και ευελπιστούμε πως θα φανεί σύντομα και στις ημερήσιες καταγραφές των κρουσμάτων”.
Επιπλέον ο κ. Μαργαρίτης, σημείωσε πως συνεχίζονται σε πολύ καλό επίπεδο οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί, με το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος