FOLLOW US: facebook twitter

Ψηφίστηκε εν μέσω αντιδράσεων η τροπολογία για τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

agrotes2

– Διαμαρτυρίες και μαζικές παραιτήσεις στελεχών και υπαλλήλων του Οργανισμού

Αμφίβολο όμως το αν και πότε θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις στην Ηλεία

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, εν μέσω διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση, η τροπολογία για τα οδοιπορικά και τη δυνατότητα των εκτός έδρας μετακινήσεων των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπως είχε προαναγγείλει, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου. Η τροπολογία αφορά τα οδοιπορικά και τις μετακινήσεις των γεωτεχνικών, που κάνουν εκτιμήσεις στον ΕΛΓΑ με βασικές αλλαγές στα χιλιομετρικά όρια, επίσης κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τις βοσκήσιμες γαίες και  τη συγκρότηση επιτροπών για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ). Ωστόσο, η επίμαχη τροπολογία δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να ξεκινήσουν το έργο τους οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ, αφού χθες είχαμε μαζικές παραιτήσεις στελεχών του οργανισμού που βρίσκονται σε θέση μάχης! Αν και ο ΕΛΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην εκτίμηση ζημιών, το ίδιο δήλωσε και ο Διοικητής κ. Φάνης Κουρεμπές, είναι αμφίβολο το κατά πόσο οι εκτιμητές θα ξεκινήσουν το έργο της καταγραφής με αποτέλεσμα να κορυφώνεται η αγωνία των πληγέντων αγροτών της Ηλείας, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας.

Νωρίτερα ο ΕΛΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αποβραδίς στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης. Η απόφαση που ελήφθη ήταν ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην εκτίμηση ζημιών, έστω και υπό το υφιστάμενο καθεστώς που θα επιφέρει «δραματική αύξηση των λειτουργικών δαπανών και σημαντική καθυστέρηση στο έργο των εκτιμήσεων. Η τροπολογία δεν επιλύει συνολικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των μετακινήσεων για τους υπαλλήλους του ΕΛ.Γ.Α.Η μόνη λύση για την επίλυση των προβλημάτων είναι η υιοθέτηση της πρότασης που έχει κατατεθεί, εδώ και μήνες, από την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α.»

Μαζικές παραιτήσεις στελεχών του ΕΛΓΑ

 Νωρίτερα το πρωί είχε κατατεθεί νέα τροπολογία από το σωματείο των εργαζομένων του Οργανισμού με την στήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ χθες υπήρξαν μαζικές παραιτήσεις στελεχών του ΕΛΓΑ προς τη διοίκηση.

Χθες το πρωί την ώρα που ψηφιζόταν η τροπολογία, οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή, ημέρα ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας που σχετίζεται με τα οδοιπορικά τους και τη δυνατότητα των εκτός έδρας μετακινήσεων τους, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καθοριζόταν οι επόμενες κινήσεις. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των εργαζομένων σε θέσεις ευθύνη υπέβαλλε την παραίτησή τους στη διοίκηση του Οργανισμού, η οποία όμως δεν τις έκανε δεκτές. Σήμερα αναμένονται λοιπόν νέες εξελίξεις οπότε… ίδωμεν!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος