FOLLOW US: facebook twitter

Ψήφισμα στήριξης στη «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ημερομηνία: 07-11-2022 | Συντάκτης:

Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση των εργαζομένων ζητά ο δήμος Ήλιδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη στήριξη στα αιτήματα των εργαζομένων στη εξέφρασε σε πρόσφατη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, αποδεχόμενο το πλαίσιο του ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Ζαχαρόπουλος, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στη «Βοήθεια Στο Σπίτι», εδώ και 20 χρόνια, μέσω της Τοπικής Διοίκησης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ευπαθείς ομάδες, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αγωνίζονται και παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πάγιο αίτημά τους τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με την προκήρυξη 4Κ/2020 για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια Στο Σπίτι», 163 εργαζόμενοι έμειναν εκτός προκήρυξης και πρόσφατα, με απόφαση του 3ου τμήματος του ΣΤΕ, άλλοι 1.100 επιτυχόντες και επιτυχούσες κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, όλοι μετά από 20 χρόνια δουλειάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων της δομής για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και ζητά από την κυβέρνηση να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας επιτυχών, όλων των κατηγοριών, από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης και οι 163 εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο «Βοήθεια Στο Σπίτι», οι οποίοι/ες έμειναν εκτός προκήρυξης, να μονιμοποιηθούν και να παραμείνουν στην εργασία τους. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος