FOLLOW US: facebook twitter

«Να αποσυρθεί η κατάπτυστη ρύθμιση»: Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την εξομοίωση των πτυχίων

Ημερομηνία: 30-12-2020 | Συντάκτης:

Ψήφισμα εξέδωσε το Τεχνικό Επιμελητήριου Δυτικής Ελλάδας, με το οποίο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στη νομοθετική ρύθμιση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας  που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, με συγκεκριμένη τροπολογία του κατά πλειοψηφία ψηφισθέντα, στην κυριολεξία νύχτα, νόμου (άρθρο 168 του νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα») όχι μόνο προκρίνεται η ιδιωτική εκπαίδευση αλλά με τις ρυθμίσεις του δημιουργείται η υποχρέωση στους επαγγελματικούς φορείς να εγγράφουν εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων.

«Με  τον  τρόπο  αυτό  γίνεται  πλέον  στοχευμένη  η  προσπάθεια  από  την  Κυβέρνηση  για  απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους των κολλεγίων. Το  ΤΕΕ,  ως  αποκλειστικός  φορέας  απονομής  άδειας  ασκήσεως  επαγγέλματος  και  κατ’  επέκταση επαγγελματικών δικαιωμάτων, με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, κατόπιν απόφασης  της  κεντρικής  αντιπροσωπείας,  δεν  θα  επιτρέψει  την  εγγραφή  των  αποφοίτων  κολλεγίων  μέσω  της  συγκεκριμένης διαδικασίας, καταγγέλλει ομόφωνα την απαράδεκτη μεθόδευση της Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης συνολικά και καλεί το σύνολο των βουλευτών της περιοχής να τοποθετηθεί επί του θέματος και να πιέσει προ την απόσυρση αυτής της κατάπτυστης νομοθετικής ρύθμισης και παράλληλα καλεί το σύνολο των αρχών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της περιοχής μας να τοποθετηθούν σχετικά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η νομοθετική ρύθμιση.

«Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας , υπερασπιζόμενο διαχρονικά την δημόσια δωρεάν  παιδεία είναι ενάντια σε κάθε ρύθμιση η οποία προκρίνει έναντι αυτής  την ιδιωτική εκπαίδευση, και ζητά από το  Κεντρικό  Τεχνικό  Επιμελητήριο  να  προβεί  σε  όλες  τις  απαραίτητες  ενέργειες  προσβολής (αναστολής/ακύρωσης) της εν λόγω τροποποίησης του νόμου και αό το  σύνολο  των  Φορέων  του  επιστημονικού  κόσμου  της  περιοχής  για  από  κοινού  συντονισμό  και  στοχευμένη αντίδραση.  Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας το θέμα αυτό δεν θα το αφήσει έτσι και αν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα αντίστοιχη  μέριμνα  να  καταργήσει την  εν  λόγω  τροπολογία  σε  συνεργασία  με  το  κεντρικό  ΤΕΕ  θα  προβεί  και  σε  πιο αστικά μέτρα αποσύροντας τα μέλη του από όλα τα όργανα και επιτροπές της πολιτείας», τονίζεται.

«Η δημόσια ασφάλεια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει στη λογική του νεοφιλελευθειρισμού και της άκρατης εμπορευματοποίησης των πάντων. Στηρίζουμε τη δημόσια Παιδεία και τον επστημονικό κόσμο κάθε κλάδου της χώρας μας, διότι αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας», ανέφερε σε δηλώσεις του στον «Σύμβουλο Επιχειρήσεων» ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βας. Αϊβαλής.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Χρ. Γεωργακόπουλος ανέφερε σε ανάρτησή του: «Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση ανοίγει ανοιχτό πόλεμο με τους διπλωματούχους μηχανικούς της χώρας. Εν κρυπτώ , χωρίς διαβούλευση, εν μία νυκτί , η κ. Κεραμέως ισοπεδώνει το Σύνταγμα της χώρας. Οι Έλληνες Βουλευτές το ψήφισαν εν αγνοία τους ή εξυπηρετώντας συμφέροντα. Άμεση απόσυρση, αλλιώς κλείδωμα όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΤΕΕ (e-adeies,αυθαίρετα κλπ). Αποχή από κάθε δημοπρασία έργου-Κτηματολόγιο κ.ά., αποχή από το Εξοικονομώ-Αυτονομώ-Πάγωμα της ταυτότητας Κτιρίου – Μη καταβολή των εισφορών ΤΕΕ από τα μέλη, διαγραφή από το ΤΕΕ των Βουλευτών, μέλη του, που το ψήφισαν και άμεση παραίτηση της Υπουργού Παιδείας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος