FOLLOW US: facebook twitter

Ψηφιακό μουσείο ιστορίας για το 1821 από τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 20-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ψηφιακό μουσείο για την προώθηση της ιστορίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με έμφαση στην Ελληνική Επανάσταση, αποφάσισε η δημοτική αρχή, καθώς θα υποβάλει σχετική πρόταση στον πρόγραμμα δράσεων και έργων του Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία,Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, η δημιουργία θα συμβάλει στην προβολή και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, την ψηφιακή καταγραφή του συνόλου των ιστορικών γεγονότων της εποχής, την αναβάθμιση της πολιτιστικής εξωστρέφειας του Δήμου και θα αποφέρει τουριστικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό όφελος για τον Δήμο. Η συνολική δράση θα βασίζεται σε ένα θεματικό διαδικτυακό πολιτιστικό portal ,το οποίο θα αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και διαδραστικό υλικό που θα εξιστορεί γεγονότα με τρόπο καινοτόμο, στην σύγχρονη εποχή.

Η παρούσα πρόσκληση περιλαμβάνει δράσεις και έργα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ειδικότερα: – Ίδρυση και δημιουργία νέων Μουσείων και μονίμων Εκθέσεων – Ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων, μουσειακού αποθέματος και πολιτιστικής κληρονομιάς – Εκπαιδευτικές δράσεις με ψηφιακές εφαρμογές – Λοιπές δράσεις με πολιτιστικό και τουριστικό αποτύπωμα. Σκοπός είναι η ανάδειξη του ιστορικού έπους μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821», ανέφερε.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 210.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας ενσωμάτωσης θεματικών δράσεων (Platform & Android/IOS App) 35.000 ευρώ, κινηματογραφική παραγωγή (95.000 ευρώ), διαδραστικά παιχνίδια 1821 (x2 20.000 ευρώ), δράσεις προβολής και προώθησης (10.000 ευρώ) και εκπαίδευση (5.000 ευρώ). Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος