FOLLOW US: facebook twitter

Ψίχουλα η στήριξη δανειοληπτών

Ημερομηνία: 03-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Στο γνωστό ρητό «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» παραπέμπει το πολυσυζητημένο πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων δανειοληπτών από τις τράπεζες, ώστε να μην οδηγηθούν σε αδιέξοδο από τις συνεχείς αυξήσεις των ευρωπαϊκών επιτοκίων. Για κάθε συστημική τράπεζα, το πρόγραμμα, που θα καλύψει πολύ μικρό αριθμό δανειοληπτών, προβλέπεται ότι θα έχει κόστος λίγων εκατομμυρίων ευρώ, μετρημένων στα… δάκτυλα του ενός χεριού.

Παρά τα γνωστά …μπινελικια  που αντάλλαξε ο Χρήστος Σταικουρας σε μια από τις συναντήσεις με τους τραπεζίτες, το νέο πρόγραμμα, που έχει ενεργοποιηθεί από την 1η Φεβρουαρίου, έχει πολύ περιορισμένο εύρος δικαιούχων και οι τράπεζες θα υποστούν ελάχιστη επιβάρυνση για την υλοποίησή του.

Στο επίπεδο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η δαπάνη για αυτό το πρόγραμμα στήριξης αναμένεται συνολικά να είναι λίγο υψηλότερη από 10 εκατ. ευρώ. Έτσι, με εξαίρεση ελάχιστους δανειολήπτες, η συντριπτική πλειονότητα όσων εξυπηρετούν ένα στεγαστικό κυμαινόμενου επιτοκίου και βλέπουν συνεχώς να «φουσκώνουν» οι δόσεις τους δεν θα έχουν την παραμικρή ελάφρυνση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος