FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΔΗΚΕΠ και Ένωσης Δημοσίων Υπηρεσιών Ρουμανίας

Ημερομηνία: 01-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

dikep-antypas-romania2

(Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Χ. Αντύπας στο Βουκουρέστι με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας)

Και έγκριση για οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής (αγροτικών προϊόντων και τουρισμού) με την συνδρομή του Υπ. Εξωτερικών

Σε μια περίοδο έντονης και παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, και της συνακόλουθης ίδιας δυναμικής κοινωνικής  κρίσης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πύργου έχει τις δυνάμεις να οραματίζεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί, και δη δράσεις που μέχρι σήμερα και μόνο η αναφορά τους παρέπεμπε σε ευφάνταστο σενάριο. Σήμερα λοιπόν, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ κ. Χάρης Αντύπας, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι το όραμά τους για εξωστρέφεια, μέσω της επίτευξης συμφωνιών με φορείς ευρωπαϊκών κρατών, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία τους στην εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων, αρχίζει να υλοποιείται.

dikep-romania

(Το στιγμιότυπο από το Brasov με τον πρόεδρο της Ένωσης Florian Dudu)

«Μετά από διαρκή ανταλλαγή απόψεων με φορείς δημόσιας διοίκησης του Ρουμανικού κράτους, καταφέραμε μαζί με την Ένωση Δημοσίων Υπηρεσιών της Ρουμανίας, να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο δράσεων με θεματικές ενότητες που άπτονται των καταστατικών μας σκοπών. Συγκεκριμένα, ως ομιλητής σε συνέδριο γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Βουκουρέστι (Δεκέμβριο 2015), και τοπικής αυτοδιοίκησης στο Brasov (Μάρτιο 2016), παρουσία ογδόντα και πλέον δημάρχων της γειτονικής χώρας, παρουσίασα τα κοινωνικά προγράμματα υποστήριξης ευπαθών ομάδων, που ήδη υλοποιεί η επιχείρησή μας για χρονικό διάστημα πέρα της δεκαετίας. Καταφέραμε να πείσουμε τους υπεύθυνους στα κέντρα λήψεως αποφάσεων ότι αφενός μεν τα προγράμματα αυτά είναι μείζονος σημασίας για ένα κράτος που θέλει να πορεύεται με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη, αφετέρου δε ότι είμαστε ικανοί να τους συνδράμουμε, ώστε αβίαστα πλέον μας κατατέθηκε η πρόταση από την Ένωση Δημοσίων Υπηρεσιών της Ρουμανίας τον Μάιο, να συγκεκριμενοποιήσουμε τους όρους και τις συνθήκες συνεργασίας μας με την σύναψη ενός πρωτοκόλλου. Σήμερα, λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά, σεβασμό και εκτίμηση, υποδεχτήκαμε τον Πρόεδρο της Ένωσης Δημοσίων Υπηρεσιών της Ρουμανίας κ. Florian DUDU, τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Cristian MARICA, τον επικεφαλής του τμήματος κατάρτισης της Ένωσης κο Cristian ARITON, και την μεγάλη έκπληξη της επίσκεψης την Διευθύντρια του Τμήματος Κυβερνητικής Στρατηγικής της Ρουμανίας κα Lelia OANTA, μια παρουσία που αν μη τι άλλο αποδεικνύει την σπουδαιότητα των σκοπών της επίσκεψης των εν λόγω παραγόντων.

dikep-antypas-romania1

(Στο Βουκουρέστι με τον πρώην Υπουργό Εργασίας Mihai Seitan)

Οφείλω δε να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι  η ΔΗΚΕΠ έλαβε την έγκριση  από την Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι, για την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής που θα αφορά τους τομείς αγροτικών προϊόντων και τουρισμού, και μάλιστα με την συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΠ αντιλαμβάνεται το πρωτόγνωρο του εγχειρήματος και πιστεύει πως με την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου μας θα καταφέρουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος