FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρούν οι μελέτες για την οδική ασφάλεια στην Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 11-11-2020 | Συντάκτης:
Παρέμβαση ύψους 30 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών

Την υλοποίηση επεμβάσεων οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών, με στόχο να αμβλύνει την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου μέχρι να κατασκευαστεί  ο αυτοκινητόδρομος, για τον οποίο το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση το 2024.

Η αρμόδια Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών αποφάσισε τη διενέργεια διαδικασίας σύναψης σύµβασης για την παροχή υπηρεσιών Τεχνικών Συµβούλων, οι οποίοι θα υποβοηθήσουν την Ειδική Υπηρεσία ∆ηµοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδοµών (ΕΥ∆Ε-ΚΣΣΥ) σε θέµατα ηλεκτροµηχανολογικών µελετών και φωτεινής σηµατοδότησης κόµβων, τοπογραφικών και συγκοινωνιακών µελετών οδικής ασφάλειας και σύνταξης τευχών δηµοπράτησης για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ωρίµανσης και τη δηµοπράτηση του έργου, ύψους 30 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων 2020, στη ΣΑΕ 071. Το συνολικό κόστος των δύο συμβάσεων ανέρχεται σε 278.000 ευρώ.

Οι επείγουσες παρεµβάσεις αναβάθµισης οδικής ασφάλειας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών –Πύργου προβλέπουν την εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση του υφιστάµενου οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, συνολικού µήκους 85 χλµ, από το τέλος της παράκαµψης Πατρών µέχρι την αρχή της παράκαµψης του Πύργου. Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο χρονικό διάστηµα µέχρι την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόµου, στο οποίο ο υφιστάµενος άξονας θα διατηρήσει τον υπερτοπικό χαρακτήρα του και την ανάγκη επίτευξης υψηλών ταχυτήτων.

Για το συγκεκριμένο έργο συμμετείχε σε τεχνική τηλε-σύσκεψη τον περασμένο Σεπτέμβριο το Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την οποία ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ ΚΣΣΥ Δημήτρης Αναγνώπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Σ.Υ. Γάννης Καρνέσης παρουσίασαν τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου.

«Δικιά μας βούληση και ουσιαστικά κατεύθυνση είναι ότι πρέπει να γίνουν μέτρα άμεσης απόδοσης, δηλαδή που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση της οδικής ασφάλειας με το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο όσον αφορά την καθημερινότητα του πολίτη. Ο υφιστάμενος δρόμος πάνω στον οποίο θα γίνουν οι παρεμβάσεις και έχουν χαθεί εκατοντάδες ζωές, έχει 51 ανισόπεδους κόμβους και 200 προσβάσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία συνθηκών ατυχημάτων. Αστείο είναι εν έτει 2020 να συζητάμε πώς δεν θα σκοτωνόμαστε σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο  αλλά εδώ που είμαστε είναι άμεσο και θα πρέπει να γίνει άμεσα αυτή η παρέμβαση γιατί δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να θρηνούμε ζωές συμπολιτών μας», είχε δηλώσει τότε ο κ.Φαρμάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος