FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά ο διαγωνισμός για θεματικό πάρκο στην Αγουλινίτσα

Ημερομηνία: 07-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου ενέκρινε τους όρους διακήρυξης

Στη δημιουργία θεματικού πάρκου στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας προχωρά ο δήμος Πύργου, καθώς η Οικονομική Επιτροπή σε πρόσφατη συνεδρίασή της ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού για τη μίσθωση του χώρου που θα το φιλοξενήσει.

Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, οεκμισθωμένος υπαίθριος και στεγασμένος χώρος πρέπει να βρίσκεται πέριξ της λίμνης Αγουλινίτσας, σε απόσταση 5 χλμ από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ανεμοχωρίου, εντός των ορίων της ΔΕ Βώλακος. Ειδικότερα, εκμισθώνεται μέρος ακάλυπτης έκτασης 4.000 τ.μ. με κτίρια επιφάνειας 250 τ.μ. με σκοπό τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου και θεματικά σημεία με την ιστορία του τόπου.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, ο δήμος υιοθέτησε σχετική πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμοχωρίου, η οποία προσβλέπει στο να αναπτυχθούν δραστηριότητες αναπτυξιακού χαρακτήρα για τον Δήμο και για ολόκληρο τον νομό Ηλείας, με έμφαση στον τουρισμό.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου και θεματικών σημείων με την ιστορία του τόπου, παραδοσιακό καφενέ με ελληνική κουζίνα, κατάστημα αναμνηστικών, χώρο σεμιναρίων με υπαίθριο θεατράκι, υπαίθρια μουσικά όργανα, έξυπνα παιχνίδια, λαβύρινθος , παιδική χαρά και όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, κτίριο για περιβαλλοντική εκπαίδευση, χώρο ξεκούρασης σε κιόσκια με παγκάκια, εσωτερικούς ποδηλατοδρόμους και ποδηλατοδρόμιο περιμετρικά της λίμνης, καθώς και διαδρόμους περιπάτου.

«Η δημοτική αρχή ενημερώθηκε για την πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμοχωρίου σχετικά με τη δημιουργία θεματικού πάρκου πρώην λίμνης Αγουλινίτσας, στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν δραστηριότητες αναπτυξιακού χαρακτήρα για τον Δήμο μας και για ολόκληρο το νομό Ηλείας. Σε αυτό δύναται να προσδοθεί τουριστικός χαρακτήρας μέσω της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής και της σύνδεσής της με τον Καϊάφα, τη Ζαχάρω ,τον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ολυμπίας και το Κατάκολο. Βασιζόμενοι σε αυτό το εγχείρημα, προτείνουμε την δημιουργία του  Θεματικού Πάρκου προωθώντας τις σχετικές διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Αργυρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος