FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά η αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Κρεστένων-Μακρισίων

Ημερομηνία: 11-06-2020 | Συντάκτης:

Δημοσιεύτηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου

Τον… δρόμο της δημοπράτησης θα πάρει το προσεχές χρονικό διάστημα η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει την Κρέστενα με τα Μακρίσια. Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύτηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και το περιθώριο υποβολής γνωμοδοτήσεων από κάθε ενδιαφερόμενο είναι έως τις 2 Ιουλίου.

Με το συγκεκριμένο έργο θα εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των πεζών –και κυρίως των μαθητών- από τα Μακρίσια προς την Κρέστενα, κάτι που αποτελεί διαρκές αίτημα των δημοτών των Μακρισίων. Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο φάκελος του έργου, θα γίνουν συμπληρωματικές εργασίες στην Επαρχιακή Οδό Κρεστένων-Μακρισίων με κυριότερη τη διαμόρφωση πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού.

Η παρούσα μελέτη αρχίζει από την νησίδα που διαμορφώνει την είσοδο στην Μαθητική Εστία και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων περίπου απέναντι από την είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Κρεστένων και ολοκληρώνεται αμέσως μετά τη Γέφυρα-Οχετό του ρέματος Μελιάστη γέφυρα στην είσοδο των Μακρισίων. Κατ’ απαίτηση της Υπηρεσίας, η περιοχή μελέτης ολοκληρώνεται 200 μ. κατάντη του ρέματος Μελιά.Το συνολικό μήκος είναι 1,5 χλμ., ενώ με την διεύρυνση της περιοχής μελέτης διαμορφώνεται σε 1,70 χλμ.

Όπως ορίζεται, το πλάτος της οδού καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της θα παραμείνουν ως έχουν. Όπου είναι εφικτό, θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και στις δύο πλευρές της οδού, όπου αυτό είναι εφικτό. Στη δυτική πλευρά της οδού, το πεζοδρόμιο εκκινεί αμέσως μετά τη νησίδα που διαμορφώνει την είσοδο στην Μαθητική Εστία και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων και ολοκληρώνεται στο σημείο που συναντά το υφιστάμενο πεζοδρόμιο του οχετού του ρέματος Μελιά. Στην ανατολική πλευρά της οδού, το πεζοδρόμιο ξεκινά από την είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Κρεστένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος