FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά η ανάπλαση της πλατείας Ανδριάρα και του Αθλητικού Κέντρου Αγ. Βαρβάρας

Ημερομηνία: 12-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Υπεγράφησαν οι συμβάσεις από το Δήμαρχο Πύργου
-Και μέτρα προστασίας των κτιριακών όγκων στο «Ξυστρή»

 

Δυο σημαντικά έργα ανάπλασης, του Αθλητικού Κέντρου της Αγίας Βαρβάρας και της πλατείας Ανδριάρα αλλά και των εργασιών απομόνωσης και λήψης προσωρινών μέτρων προστασίας κτιριακών υποδομών στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Όπως είπε, το αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας προϋπολογισμού 573.000 ευρώ περιλαμβάνει την ανάδειξη των κοινοχρήστων χώρων και την επισκευή των καταστρωμάτων καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης. «Είναι ένα μεγάλο έργο που θα το χαρεί ολόκληρος ο Πύργος γιατί είναι ότι καλύτερο έχουμε στον αστικό ιστό πόλης» είπε ενώ αναφερόμενος στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, τόνισε ότι υπέγραψε ένα αναγκαίο έργο απομόνωσης των κτιριακών όγκων, ύψους 74.000 ευρώ προκειμένου ο χώρος να γίνει ασφαλής και λειτουργικός. «Ποτέ δε θα μπορούσε αυτό το πάρκο να ολοκληρωθεί, εάν δε δουλεύαμε για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε με τη διαχειριστική αρχή που μας έπεισε ότι αν δεν τελείωνε ο δήμος θα είχε περιπέτειες και δε θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί ξανά από ΕΣΠΑ. Κάναμε βήματα, αξιοποιήσαμε τον εκθεσιακό χώρο και τώρα με ένα έργο 74.000 προσπαθούμε να απομονώσουμε το παλιό κομμάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, και είχε κριθεί αναγκαίο να γίνει έργο απομόνωσης».

«Νέο κόσμημα»

Ένα χρόνο μετά τη δημοπράτηση της ανάπλασης της πλατείας Ανδριάρα και ο κ. Λιατσής, υπέγραψε χθες τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο. «Είναι ένα έργο 228.000 ευρώ που θα αλλάξει τη μορφή της δεύτερης μεγαλύτερης πλατείας του Πύργου» είπε και υπενθύμισε ότι πριν 50 χρόνια ήταν εφάμιλλη της κεντρικής πλατείας της πόλης και είχε γύρω της τις σοβαρότερες κεντρικές υπηρεσίες (πυροσβεστική, αγροτική τράπεζα, ΙΚΑ κ.α.). «Στην παλιότερη μου θητεία είχαμε προσπαθήσει για την κατασκευή υπόγειου παρκινγκ με ταυτόχρονη ανάπλαση της πλατείας Ανδριάρα με την προσθήκη και ενός οικοπέδου, όμως δεν τα καταφέραμε. Σήμερα με υπομονή και επιμονή, η Τεχνική Υπηρεσία κατάφερε μια άρτια μελέτη και άμεσα εγκαθίσταται ο εργολάβος κ. Δηλάρης ώστε σε διάστημα ενός έτους ο Πύργος να έχει αποκτήσει μια νέα πλατεία κόσμημα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος