FOLLOW US: facebook twitter

Προβληματισμός και απογοήτευση από την “μηδενική” προσέλευση

Ημερομηνία: 05-09-2022 | Συντάκτης:

Ούτε ένας εκπαιδευτικός δεν συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η 6η ΥΠΕ

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr


Απογοήτευση. Αυτή η λέξη αποτυπώνει το αποτέλεσμα της δράσης προσφοράς αίματος από εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε η 6η ΥΠΕ στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο χώρο του 2ου Λυκείου Πύργου.

Στον προκαθορισμένο χρόνο, η γιατρός και οι νοσηλευτές του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, ήταν εκεί, όπως άλλωστε πάντα κάνουν, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν πολύτιμες μονάδες αίματος για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ήταν εκεί, στο χώρο του 2ου Λυκείου, περιμένοντας στωικά, την προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών από το χώρο της εκπαίδευσης, που θα αφιέρωναν πέντε λεπτά από το χρόνο τους για να αιμοδοτήσουν. Ουδείς δεν εμφανίστηκε…

Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση της ιατρού του Σταθμού Αιμοδοσιας κ. Έλσας Ζαχαριαδάκη. “Ευχαριστούμε τον κ. Καρβέλη και όλους εκείνους που βοήθησαν στη διοργάνωση της δράσης της 6ης ΥΠΕ για την εθελοντική προσφορά αίματος των εκπαιδευτικών, την πρώτη κιόλας μέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, δίνοντάς μας την δυνατότητα να συμμετέχουμε ως Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γ.Ν.Ν.Μ.Πύργου σε αυτήν.                                                             Μόνο που το αποτέλεσμα αντί να μας δώσει δύναμη κι ελπίδα για το μέλλον, μας προβλημάτισε και μας απογοήτευσε όσο δεν πάει… Μηδέν (0) προσέλευση εκπαιδευτικών = Μηδέν (0)μονάδες αίματος. Κι όταν γυρίσαμε στο τμήμα, στο οποίο μέχρι τις 13.30, αιμοδότησαν δύο συμπολίτες μας (την προηγούμενη τρεις), 12 ασθενείς περίμεναν  ήδη στη λίστα για να μεταγγισθούν. Συνειδητοποίησα έτσι για άλλη μια φορά, πως ο Νομός είναι πολύ μακριά από την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, πολύ μακριά από την ιδέα της έμπρακτης βοήθειας στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Παρ’ ολ’ αυτά, εμείς, γιατροί, νοσηλευτές και τεχνολόγοι του τμήματος Αιμοδοσίας Πύργου είμαστε πάντα εδώ, συνεχίζοντας με αμείωτο ενδιαφέρον να προσφέρουμε το έργο μας!                                                                         Θα ήταν άδικο όμως να μην αναφέρω πως στην κοινότητα των εκπαιδευτικών υπάρχουν, λίγοι μεν αλλά συνειδητοποιημένοι εθελοντές αιμοδότες που εκπαιδεύουν και κινητοποιούν τη νέα γενιά ενώ παράλληλα,  σε κάθε μας κάλεσμα, πρόθυμα,  είναι πάντα κοντά μας χαρίζοντας λίγο από το αίμα τους, στους ασθενείς του Νομού μας!”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος