FOLLOW US: facebook twitter

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή “ΡΗΓΑΣ 1970” Νηπιαγωγείο-Παιδικός-Βρεφικός Σταθμός: “Τα-Ξύδι” στους δρόμους του κρασιού

Ημερομηνία: 15-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Στα πλαίσια της βιωματικής προσέγγισης του τρύγου επικοινωνήσαμε με τον κ. Διονύσιο Μπριντζίκη  και του ζητήσαμε να μας φιλοξενήσει και να μας ξεναγήσει στο ονειρικό «πράσινο» οινοποιείο που διαθέτει. Ο κ. Μπριντζίκης  δέχτηκε με πολλή χαρά την πρόταση μας κι εμείς στις  10 Οκτώβρη 2018 ξεκινήσαμε το μαγευτικό μας ταξίδι με το σχολικό μας προς το χωριό Λαντζόι  όπου βρίσκεται το κτήμα.

Εκεί μας υποδέχτηκε ο κ. Διονύσιος ως γνήσιος Έλληνας οικοδεσπότης και μοιράστηκε μαζί μας πολλά από τα μυστικά του που κάνουν τα κρασιά του μοναδικά. Στη συνέχεια , στην παρέα μας προστέθηκαν και δύο ακόμα εξαίρετα  μέλη της ομάδας του Μπριντζίκη η κ. Ιωάννα Σιδηροπούλου, ζυθοποιός και η κ. Χριστίνα Μικελοπούλου, υπεύθυνη Δημόσιων Σχέσεων και κάπως έτσι ξεκίνησε η ξενάγηση μας στο χώρο.

Ξεκινήσαμε από τις πελώριες δεξαμενές όπου φυλάσσεται το κρασί μέχρι να ωριμάσει. Στη συνέχεια είδαμε ζωντανά τη διαδικασία εμφιάλωσης του κρασιού σε μπουκαλάκια, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθείτε για να γίνει η γνωστή μπύρα MAGNA. Προς το τέλος της ξενάγησης μας οδηγηθήκαμε στο μεθυστικό κελάρι με τα δρύινα βαρέλια όπου όλες οι αισθήσεις μας πιάστηκαν χορό. Μυρίσαμε το μεθυστικό άρωμα του κρασιού και του ξύλινου βαρελιού, αγγίξαμε τα βαρέλια, είδαμε τα χρώματα του κρασιού, ακούσαμε τις  ιστορίες του…

Η μέρα μας έκλεισε στο αμφιθέατρο του κτήματος με τον πιο συγκινητικό τρόπο. Τα νηπιάκια μας ευχαρίστησαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο όλους όσους μας φιλοξένησαν. Τους χάρισαν μια ομαδική κατασκευή που δημιούργησαν τα ίδια τα ίδια τα παιδιά καθώς και ένα καλάθι με διάφορα καλούδια: μούστο, μουστοκούλουρα και καρύδια από την καρυδιά του σχολείου μας. Επειδή όμως τα κουλουράκια μας ήταν πεντανόστιμα και το ξέραμε ότι θα μας ζητήσουν την μυστική μας συνταγή κάναμε μια εξαίρεση και τους την αποκαλύψαμε γραμμένη σε μορφή εικονόλεξου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος