FOLLOW US: facebook twitter

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «Ρήγας1970»: “H Βιβλιοθήκη του Ρήγα στα Πετράλωνα!”

Ημερομηνία: 05-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το Σάββατο 20 Ιουλίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το σχολείο μας αφού ουσιαστικά έπεσε η αυλαία του project ‘’Ο Πύργος μέσα απ΄ τα μάτια μας’’, που χάραξε με τα ομορφότερα και αέναα σημάδια την αγάπη για τον τόπο τους,στις καρδιές των παιδιών μας.

Για όσους θυμούνται, το εισιτήριο για την είσοδο στο φεστιβάλ που διοργανώσαμε, το οποίο σήμανε και την λήξη των δράσεων του εν λόγω προτζεκτ, ήταν ένα μεταχειρισμένο βιβλίο από τον καθένα, με τα οποία θα δημιουργούσαμε μια βιβλιοθήκη – δώρο για ένα από τα πλέον απομακρυσμένα και όμορφα χωριά του τόπου μας, τα ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ή ΒΕΡΒΙΤΣΑ.

Το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα Άγιου Ηλία, η αποστολή μας ξεκίνησε με κέφι και αγωνία. Όταν φτάσαμε στην πλατεία του χωριού, αντικρύσαμε τον πρόεδρο του χωριού Αποστολόπουλο Χαράλαμπο, τον πατέρα Αντώνιο και την Παπαδιά παρακαλώ, όλους τους γέροντες και γερόντισσες του χωριού αλλά το σημαντικότερο είναι που συναντήσαμε τα 7 εναπομείναντα παιδάκια. Μέσα στα μάτια τους αμέσως διακρίναμε την προσμονή και την ευγνωμοσύνη γιατί κάποιος από τον τόπο τους, τους σκέφτηκε  και τους αφιέρωσε λίγο χρόνο και λίγο από αυτό που του περισσεύει.

Μας ξενάγησαν στα μέρη τους, μας μίλησαν για το παρελθόν και το παρόν του χωριού τους με περηφάνια, μας αγκάλιασαν με την φιλοξενία τους και δεν σταμάτησαν στιγμή να μας ευχαριστούν για την ανθρώπινη πράξη μας και επιπλέον μας κάλεσαν στο πανηγύρι του χωριού στις 6 Αυγούστου. Μάλιστα μας έδειξαν και τους ξενώνες του χωριού τους!!! Εκεί μπορεί οποιοσδήποτε επισκέπτης να φιλοξενηθεί και να ζήσει ένα βράδυ στην πλατεία του χωριού αναπνέοντας καθαρό οξυγόνο και ακούγοντας ιστορίες της περιοχής από παππούδες και γιαγιάδες, που στην πλειοψηφία τους είναι άνω των  90!!!!

Ο Επικούρειος Απόλλωνας σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία…για όποιον ενδιαφέρεται…!

Υ.Γ. Όλοι τους πάντως φρόντισαν να δανειστούν ένα βιβλίο για τον ελεύθερο τους χρόνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος