FOLLOW US: facebook twitter

Προτροπή Λυμπέρη στους ιδιοκτήτες οικοπέδων στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας: «Λίγες ημέρες υπομονή και λύνουμε το πρόβλημα της εισφοράς σε χρήμα»

Ημερομηνία: 10-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Υπομονή λίγων ημερών, ζητά ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, από τους κατοίκους της Αμαλιάδας στους οποίους στάλθηκαν ειδοποιητήρια από το Δήμο Ήλιδας ζητώντας μεγάλα ποσά ως  «εισφορά σε χρήμα» για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης,  προκειμένου να λύσει προς όφελός τους το θέμα που έχει προκύψει.

Όπως δήλωσε ο κ. Λυμπέρης «όσοι έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια να κάνουν λίγη υπομονή αφού ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες, σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε όλη η διαδικασία να διαγραφεί και το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε την οριστική απόφαση. Από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων έχουν περιθώριο έως τα τέλη του Δεκέμβρη να υποβάλλουν ενστάσεις, τους προτρέπω να περιμένουν λίγες ημέρες ώστε να μην πληρώσουν χρήματα για τις όποιες νομικές διαδικασίες επιθυμούν να προχωρήσουν. Θεωρώ όμως ότι το θέμα θα κλείσει οριστικά και προς όφελος των κατοίκων».

Σημειώνεται πως το όλο θέμα προέκυψε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν η Πολεοδομία του Δήμου Ήλιδας, απέστειλε σε 805 ιδιοκτήτες οικοπέδων στο κομμάτι της Αμαλιάδας που επεκτείνεται το Σχέδιο Πόλης, ειδοποιητήρια με τα οποία ζητούνται – όπως ορίζει ο νόμος – αρκετές χιλιάδες ευρώ για την δημιουργία έργων υποδομής. Η πράξη εφαρμογής κυρώθηκε στις αρχές του 2015 και οι υπηρεσίες, οφείλουν εντός μιας 5ετίας να αποστείλουν τους ιδιοκτήτες την εισφορά τους σε χρήμα. Τα ειδοποιητήρια παρελήφθησαν από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν περιθώριο έως τα τέλη του Δεκέμβρη για να υποβάλλουν ενστάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος