FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοβουλίες για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας από τον πρόεδρο του Σ.ΦΙ.Ν.Α. Ανδρέα Παπαδάκο

Ημερομηνία: 24-05-2021 | Συντάκτης:
Μετά τον εμβολιασμό ο κ. Παπαδάκος με την διοικήτρια Ειρήνη Αγγελάκου, την αντιπρόεδρο του Σ.ΦΙ.Ν.Α. Αλεξία Κοτσαύτη-Παπαζαφειροπούλου και τους γιατρούς Γκάμπυ Φεκετέα και Βαγγέλη Δημητρόπουλο
-Εμβολιάστηκε και έδωσε το δικό του μήνυμα

Εμβολιασμός και τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας επί τάπητος για τον αναπληρωτή Δημάρχου Δήμου Ήλιδας και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.ΦΙ.Ν.Α.) κ. Ανδρέα Παπαδάκο.

Πρώτο μέλημα του κ. Παπαδάκου με την επιστροφή του στην Ελλάδα ήταν να ενημερωθεί εκτενώς για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας αναφορικά με την λειτουργία του και φυσικά να προχωρήσει στον εμβολιασμό του για τον κορωνοϊό. Ο ίδιος είχε φροντίσει να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου στον Καναδά και για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, δίνοντας το δικό του μήνυμα, επέλεξε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με το οποίο έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του μέσω των δωρεών που έχει κάνει και της στήριξης που παρέχει σε αυτό.

Έτσι, το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο όπου του χορηγήθηκε το εμβόλιο και παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γιατρούς και το προσωπικό, στους οποίους και έδωσε συγχαρητήρια για την εξυπηρέτηση και την γενικότερη λειτουργία του εμβολιαστικού. «Εμβολιαζόμαστε και χτίζουμε το τείχος ανοσίας. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και το κοινωνικό σύνολο» ήταν το μήνυμά του.

Τον κ. Παπαδάκο εμβολίασε ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος

Ενημέρωση για όλα τα προβλήματα

Πέραν τούτου όμως, ενημερώθηκε και για τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, καθώς και για την μη  λειτουργία της νέας πτέρυγας που παραμένει ζητούμενο, ενώ όπως ο ίδιος τόνισε έχει δρομολογήσει επαφές και ενέργειες σε μία προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις ώστε όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε σχέση με τον κορωνοϊό, το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας να έχει την θέση που του αξίζει στον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας.

Νωρίτερα, συναντήθηκε και με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου, με την οποία και συζήτησε εκτενώς όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να διαμορφώσει σαφή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, καθώς κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ότι αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου που δημιουργήθηκε με πρωτεργάτες τους Έλληνες της ομογένειας, οι οποίοι έχουν διαρκές ενδιαφέρον και θα συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Ο κ. Παπαδάκος είχε συνάντηση και με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ειρήνη Αγγελάκου

‘Ο Αξονικός Τομογράφος είναι για όλους’

Ο κ. Παπαδάκος, ως δωρητής του σύγχρονου αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού, έχει τονίσει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για μία δωρεά που έγινε για τους πολίτες της Ηλείας και επιθυμία του είναι να αξιοποιηθεί η δωρεά στο έπακρο για το καλό των συμπολιτών του.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς και πριν την αναχώρησή του για το Τορόντο την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και τώρα με την επιστροφή του, έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από πολίτες που δεν βρίσκουν την αναμενόμενη ανταπόκριση και δεν εξυπηρετούνται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Συγκεκριμένα, για το θέμα ο κ. Παπαδάκος δήλωσε:

«Δυστυχώς έχω δεχθεί πολλά παράπονα από συμπολίτες μου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι επικοινωνούν με το Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία αλλά δεν γίνονται δεκτοί. Υποστηρίζουν ότι η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί για να καλύπτει μόνο τις ανάγκες ασθενών που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Ηλείας και όχι για εξωτερικούς ασθενείς. Ειλικρινά, θέλω να πιστεύω ότι έχει κάποιο λάθος, γιατί εγώ εξαρχής είχα ξεκαθαρίσει ότι η δωρεά μου απευθύνεται σε όλους τους Ηλείους και επιθυμώ να καλύπτονται οι ανάγκες όλων. Το θέμα το είχα θέσει και στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και σε όλους τους εμπλεκόμενους. Επαναλαμβάνω, ελπίζω να έχει γίνει κάποιο λάθος και ζητώ να λυθεί άμεσα το θέμα. Απαίτησή μου, δικαιολογημένα, είναι ο αξονικός τομογράφος και το ψηφιακό ακτινολογικό να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των πολιτών και αναμένω απαντήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες γιατί θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στο αρμόδιο Υπουργείο. Ακόμη και εάν ο όγκος των περιστατικών νοσηλευομένων είναι μεγάλος, μπορεί να γίνει σχετικός προγραμματισμός και τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα να διενεργούνται εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Παπαδάκος, το συγκεκριμένο ζήτημα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επαφών που θα έχει τις αμέσως επόμενες ημέρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος