FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοβουλία στήριξης των κατοίκων της Αχλαδινής

Ημερομηνία: 19-12-2022 | Συντάκτης:

-Στο πλαίσιο των εργασιών του δασαρχείου Πύργου στην πυρόπληκτη ζώνη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με την απομάκρυνση καμμένων κορμών δέντρων συνεχίζονται οι δράσεις του δασαρχείου Πύργου στην πυρόπληκτη ζώνη της Αρχαίας Ολυμπίας, με στόχο να μετριαστούν οι επιπτώσεις της περσινής πυρκαγιάς και να αναγεννηθούν το συντομότερο οι καμένες εκτάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Δασικοί Συνεταιρισμοί που έχουν αναλάβει τις σχετικές εργολαβίες, ξεκίνησαν την απομάκρυνση της «νεκρής» μαύρης πεύκης στην περιοχή της Αχλαδινής, διαθέτοντας το 80% των κορμών στη βιομηχανία αξιοποίησής τους και το υπόλοιπο 20% για καυσόξυλα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τον ανάδοχο του έργου, να προσφερθεί ένα ποσοστό των κορμών στον πληθυσμό της Αχλαδινής, για να καλύψει τις ατομικές τους ανάγκες ενόψει του χειμώνα.

«Στο πλαίσιο των αντιδιαβρωτικών έργων και των έργων προστασίας που υλοποιούμε στις πληγείσες περιοχές, αυτήν την περίοδο έχει ξεκινήσει στην περιοχή της Αχλαδινής η απομάκρυνση της νεκρής μαύρης πεύκης. Έπειτα από τις απαραίτητες συνεννοήσεις, αποφασίστηκε να παραδοθεί στους κατοίκους της Αχλαδινής ένα ποσοστό ξύλου, για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να καλύψουν τις ατομικές τους ανάγκες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ώστε να εκτελεστούν πριν από την έναρξη των έντονων χειμερινών βροχοπτώσεων για τη συγκράτηση του εδάφους , την εξασφάλιση της φυσικής αναγέννησης και την αποφυγή διαβρωτικών φαινομένων με άκρως επικίνδυνες  επιπτώσεις στους οιακισμούς, στα έργα υποδομής, τις αγροτικές καλλιέργειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος