FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτοι τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ: Κρεµαστινός και Μαλέλης ταράζουν τα νερά

Ημερομηνία: 12-07-2019 | Συντάκτης:
«Τσίπρας και Γεννηματά θα έπρεπε να συνομιλήσουν. Αν το είχαν κάνει ήδη, µπορεί να ήταν και κυβέρνηση» δήλωσε ο Δημήτρης Κρεµαστινός

Την εσωκοµµατική περιδίνηση από την επομένη κιόλας των εθνικών εκλογών επιχειρεί να αποφύγει η ηγεσία του Κινήµατος Αλλαγής, επιμένοντας στη «γραµµή» της αυτόνομης πορείας του κόµµατος.

Την ίδια ώρα δυο πρωτοκλασάτα στελέχη του κινήματος ο Δημήτρης Κρεµαστινος και  ο Σταμάτης Μαλέλης προκαλούν τους πρώτους μετεκλογικούςτριγμούς στο ΚΙΝΑΛ. Μπορεί το 8% ως εκλογικό ποσοστό να θεωρείται από πολλούς εφαλτήριο για την ανοδική πορεία του Κινήματος Αλλαγής, υπάρχουν ωστόσο αρκετά στελέχη που χαρακτηρίζουν «νομοτελειακή» την πολιτική -εκτός από την αριθμητική- ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα στον προοδευτικό πόλο.

Πρόταση συνεργασίας

Το ζήτημα έθιξε εκ νέου  ο ∆ηµήτρηςΚρεµαστινός, ο οποίος δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του στην Κοινοβουλευτική Οµάδατου ΚΙΝΑΛ, καθώς το κόµµα του δεν διασφάλισε έδρα στα ∆ωδεκάνησα. Ο επί χρόνια βουλευτής επιμένει στην άποψη ότι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ µε το ΚΙΝΑΛ είναι µονόδροµος. Όπως τόνισε στο News 24/7, «Τσίπρας και Γεννηµατά θα έπρεπε να συνομιλήσουν. Αν το έκαναν ήδη, µπορεί να ήταν και κυβέρνηση». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ∆. Κρεµαστινός περιέγραψε και δύο πιθανές εκδοχές συνεργασίας, κάνοντας λόγο για κοινή γραµµή πλεύσης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ ή για ένωση των δύο κοµµάτων.

«Την πρωτοβουλία των κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση την έχει πάντα ο µεγαλύτεροςσχηματισμός, σε αυτή την περίπτωση δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Κρεµαστινός, προτείνοντας ουσιαστικά να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας τη σχετική πρωτοβουλία. «Αυτό που λέμεδημοκρατική παράταξη έχει ένα ποσοστό πάνω από 40%» σημείωσε ο πρώην υπουργός, ενώ επανέλαβε τη θέση ότι «τα όμορακόµµατα θα έπρεπε τουλάχιστον να συζητούν».

Ο κ. Κρεµαστινός, ωστόσο, άσκησε αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρακτική «της µεταγραφής στελεχών από το ένα κόµµα στο άλλο», γιατί, όπως είπε, «αυτό δημιουργεί αποστάσεις και δυσχεραίνει το κλίμα».

Συνάντηση ρήξης

Με αιχμές για τη «γραµµή» του ΚΙΝΑΛ στα ζητήματα συνεργασιών αποχώρησε εν τω µεταξύ από τη θέση του γραµµατέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ο Σταμάτης Μαλέλης. Ελάχιστα 24ωρα µετά την κάθοδό του στη Β’ Πειραιά,  ο κ. Μαλέλης προσήλθε σε συνάντηση, έπειτα από πρόσκληση της κυρίας Γεννηματά. Στο τετ α τετ των δύο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα µε πληροφορίες, του ανακοίνωσε την απόφασή της να υπάρξουν ανακατανομές και ανατροπές στους κρίσιμους ρόλους στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Στη µεταξύ µας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο µήνες. Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η µεγάληδημοκρατική παράταξη» δήλωσε µετά τη συνάντηση ο κ. Μαλέλης, επιβεβαιώνοντας ότι η κυρία Γεννηματά σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κοµµατική διάρθρωση µε τις οποίες εκείνος δεν συμφωνεί.

Με την ίδια αιχμηρή δήλωση ο Σταμάτης Μαλέλης προαναγγέλλει την κατάθεση της διαφορετικής του πρότασης στην  Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, καθώς και τη στήριξη του σεναρίου έναρξης διαλόγου µε τον ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κίνημα και για µια µεγάληδημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος. Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες µέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και το Κίνημα πρέπει να είναι µπροστά µε καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος