Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά 2026–2027 στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζαχάρως.
Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν στη Ζαχάρω, τη Νέα Φιγαλεία, τον Κακόβατο και το Γιαννιτσοχώρι, παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τις σχολικές μονάδες του Δήμου έτοιμες, μετά την ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης σε σχολικά κτήρια και υποδομές, με έμφαση στην ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των χώρων.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης στο Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως, με χρηματοδότηση 492.474 ευρώ, και στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας, με χρηματοδότηση 167.427 ευρώ.
Ο Δήμος Ζαχάρως θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, να παρακολουθεί τις ανάγκες των σχολείων και να προχωρά στις απαιτούμενες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος ανέφερε:
«Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς μας υπενθυμίζει μια σταθερή ευθύνη απέναντι στα παιδιά, στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς. Χρέος του Δήμου είναι να μεριμνά, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του, ώστε η σχολική ζωή να εξελίσσεται σε χώρους ασφαλείς, λειτουργικούς και αξιοπρεπείς.

Η παιδεία δεν είναι υπόθεση μιας μόνο ημέρας ούτε μιας μόνο βαθμίδας. Απαιτεί συνέχεια, φροντίδα και συνεργασία. Με αυτή τη σκέψη θα εξακολουθήσουμε να στεκόμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της.
Στους μαθητές εύχομαι υγεία, πρόοδο και αγάπη για τη γνώση. Στους τελειόφοιτους, ιδιαίτερα, δύναμη και καθαρή σκέψη στη φετινή απαιτητική χρονιά. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι δύναμη στο έργο τους και στους γονείς καλή δύναμη στη δική τους καθημερινή προσπάθεια.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους».