FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο κουδούνι για Γυμνάσια – Λύκεια με κενά κυρίως στην ειδική αγωγή

Ημερομηνία: 07-09-2022 | Συντάκτης:

  • “Το ξεκίνημα γίνεται με καλύτερους όρους και κάλυψη του 90% των κενών” επισήμανε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr


Με κενά στη γενική εκπαίδευση αλλά κυρίως στην ειδική αγωγή, ξεκινά η σχολική χρονιά για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ηλείας ωστόσο «με καλύτερους όρους» σε σχέση με άλλες χρονιές, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέα Ζέρβα.

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι σχολικές μονάδες της Ηλείας είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές. Πιστεύουμε, ότι με εσωτερική διαχείριση θα καλύψουμε ότι κενό μπορεί να δημιουργηθεί ανά πάσα ημέρα και σίγουρα μετά την δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών,  υπολογίζουμε ότι θα έχουμε μηδενίσει τα κενά μας» τόνισε ο κ. Ζέρβας και σημείωσε ότι η γενική εκπαίδευση φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό πληρότητας ενώ κάποια κενά υπάρχουν στην ειδική αγωγή. «Το ξεκίνημα γίνεται με καλύτερους όρους γιατί το Υπουργείο Παιδείας θεώρησε σωστό οι προσλήψεις στην πρώτη φάση των αναπληρωτών να καλύψουν το 90% των κενών. Ευελπιστούμε ότι στην β’ φάση θα καλυφθούν τα κενά στο σύνολο τους αν και οι επόμενες προσλήψεις θα είναι με το σταγονόμετρο…».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κενά στην ειδική αγωγή είναι 27 και αφορούν κυρίως Φιλόλογους, Μαθηματικούς και Φυσικούς για τα τμήματα ένταξης αλλά και εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης. Στη Διεύθυνση από τους 44 νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς, παρέμειναν 33 ενώ προσελήφθησαν και από την πρώτη φάση 110 αναπληρωτές. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται η δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών και σε αυτήν ευελπιστούν για την κάλυψη των κενών. Η έναρξη των σχολείων ωστόσο, αναμένεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος