FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτιά για άλλη μια φορά το 6ο Δημοτικό Πύργου!

Ημερομηνία: 22-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα


Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη έγινε η απονομή των βραβείων του 24ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου -ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2022. Για ακόμη μία φορά οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Πύργου, οδήγησαν το σχολείο στην 1η θέση πανελλαδικά! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας, που συμμετείχαν με επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας και συνέβαλαν στο να κερδίσουμε το “ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ” με υψηλό μέσον όρο, που απονέμεται στο Σχολείο που έχει τις περισσότερες συμμετοχές μαθητών, με την προϋπόθεση ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας των Βιβλιοδρόμων του, θα είναι υψηλός και θα υπερβαίνει τα 600 μόρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχολείο πήρε για πρώτη φορά μέρος στο διαγωνισμό το 2014 και από τότε βραβεύεται συνεχώς.

“1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ”
Επίσης, η ομάδα της ΣΤ΄ τάξης μας, με τον Αναστάση Ανδριόλα, το Δημήτρη Βασιλόπουλο, την Ιωάννα Δημητρουλοπούλου και τον Γιώργο Καραντώνη έφεραν την υψηλότερη βαθμολογία πανελλαδικά (στην Ελλάδα και στην Κύπρο) και κέρδισαν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία τους συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει το σχολείο μας. Στις «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2021» η ομάδα της ΣΤ΄ τάξης μας, με τη Θεοφανία Αναστασοπούλου, τον Ιωάννη Βαρουξή, τη Δήμητρα Δημητρακοπούλου και την Αικατερίνη Καραντώνη είχε φέρει την υψηλότερη βαθμολογία πανελλαδικά και είχε κερδίσει το 1ο Βραβείο.

Το κορυφαίο πανελλήνιο πρόγραμμα Μαθητικής Φιλαναγνωσίας είναι ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση. Υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου, την Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, τα Ιδρύματα: Ευγενίδου, Μιχάλη Κακογιάννη, Μείζονος Ελληνισμού και Αικατερίνης Λασκαρίδη, και από την Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν τέσσερα (4) βιβλία τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν. Τα βιβλία στα οποία διαγωνίστηκαν, την περασμένη σχολική χρονιά, ανήκαν στη θεματική ενότητα «1922-2022: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή».
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που βραβεύτηκαν, στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, στη διεύθυνση και τις /τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν σ΄ αυτήν την επιτυχία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος