FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτιά Ανδρουλάκη στην Ηλεία

Ημερομηνία: 06-12-2021 | Συντάκτης:
Καθαρή νίκη κατέγραψε στην Ηλεία ο Νίκος Ανδρουλάκης στη μάχη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Με καταμετρημένες όλες τις κάλπες, ο Έλληνας ευρωβουλευτής συγκέντρωσε ποσοστό 43% (2.526 ψήφους) έναντι 37,2% (2.158 ψήφους) του δεύτερου Γιώργου Παπανδρέου, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 14,08% και 819 ψήφους.

Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται ο Παύλος Χρηστίδης με 2,2% και 128 ψήφους, ο Χάρης Καστανίδης με 1,67% (97 ψήφους) και τελευταίος ο Παύλος Γερουλάνος με 1,64% και 95 ψήφους. Αξιοσημείωτη είναι η επικράτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή στις δύο κάλπες του εκλογικού τμήματος του Πύργου, όπου ψήφισαν 1.515 ψηφοφόροι, καθώς με συνολικά 668 ψήφους άφησε τον πρώην πρωθυπουργό στις 540 ψήφους.

Το ρεύμα υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη καταγράφηκε με καθαρότητα στις οκτώ από δώδεκα συνολικά κάλπες της Ηλείας, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου επικράτησε μόνο στην Αμαλιάδα, που ήταν και η εστία της δύναμής του, στο Σιμόπουλο και στο Καράτουλα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναδείχθηκε τρίτος σε όλες τις κάλπες, ενώ σε αυτή των Λεχαινών ισοψήφισε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι κινήθηκαν σε χαμηλά ποσοστά –μονοψήφια στις περισσότερες κάλπες, ωστόσο ο Παύλος Χρηστίδης κατάφερε χάρη στις κάλπες του Πύργου και της Αμαλιάδας να φτάσει στις 128 ψήφους.

Οι ψηφοφόροι στην Ηλεία προσήλθαν μαζικά να ψηφίσουν, όπως προκύπτει από τις 5.800 ψήφους συνολικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος