FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτη συνάντηση του νέου αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου με την Ο.Π Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 05-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

Από την γενέτειρά του την Αμαλιάδα, ξεκίνησε χθες τις επαφές του με τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, με πρώτο σταθμό συνάντηση και συνεργασία με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Χρήστο Βαλιανάτο που εκπροσωπεί μια μεγάλη μερίδα αγροτών της περιοχής μας.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι στόχος του είναι να δρομολογήσει λύσεις για τα χρόνια και διαχρονικά προβλήματα των αγροτών του νομού και του Πρωτογενούς τομέα, με προτεραιότητα στην αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας την οποία χαρακτήρισε «σημαία» για τον ίδιο, πάγιο αίτημα των σταφιδοπαραγωγών μας και της Ο.Π Αμαλιάδας. Τόνισε ακόμα ότι ως αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής θα ασκήσει πιέσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που είναι ένα πολύ βασικό και δίκαιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, όπως και την παραχώρηση παλαιών αποθηκών του ΑΣΟ στους πιστοποιημένους αγροτικού συνεταιρισμούς της Ηλείας, αίτημα που έχει θέσει και η Ο.Π Αμαλιάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Βαλιανάτος αφού καλωσόρισε τον νέο αντιπεριφερειάρχη στα γραφεία της Ομάδας και τον συνεχάρη για την θέση που αναλαμβάνει, ένα σημαντικό πόστο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας,  τόνισε ότι η καλή συνεργασία που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, εγγυάται για την συνέχειά της και θεωρεί ότι θα είναι κοντά στον αγροτικό κόσμο σε όλη τη θητεία του. Παράλληλα ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας του έθεσε εκ νέου όλα τα αιτήματα των παραγωγών που συζήτησαν και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ζήτησε την παρέμβαση του προς τον ΕΛΓΑ της Πάτρας, καθώς ακόμα δεν λύθηκε το θέμα με τις εκτιμήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν πολλοί παραγωγοί από τον καύσωνα σε σταφίδα και κηπευτικά και που έχει προκαλέσει την οργή των πληγέντων αγροτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος