FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτη «ανάσα» 70.000 ευρώ για τον Διαβαθμιδικό Ερυμάνθου

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:
Νερό και στο Υψηλόν σύντομα, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ν. Κοτσώνης

Σημαντική «ανάσα» θα πάρει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ύδρευσης Ερυμάνθου, καθώς προχθές υπεγράφη η απόφαση επιστροφής ΦΠΑ από την Εφορία. Αύριο ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, αναμένεται να παραλάβει την επίσημη έκθεση και σύντομα θα μπουν και τα χρήματα στο ταμείο.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή», εντός 10-15 ημερών θα εκταμιευτούν 70.000 ευρώ και τον Σεπτέμβριο άλλες 150.000 ευρώ, χρήματα που θα βάλουν τον Σύνδεσμο σε διαφορετική τροχιά, προκειμένου να ρυθμιστούν τα χρέη προς τη ΔΕΗ, ύψους 1,27 εκατ. ευρώ και να προχορήσουν οι μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση του διυλιστηρίου.

«Ο στόχος μας είναι σε δύο κατευθύνσεις: αφενός να αυξήσουμε την ισχύ του διυλιστηρίου στην παροχή νερού από τα 1300 στα 2100 κυβικά και αφετέρου να μειώσουμε το κόστος του ρεύματος με την ένταξή του σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Ήδη εξετάσαμε τις προσκλήσεις του Πράσινου Ταμείου, όμως πιο πιθανό είναι να ενταχθούμε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Παράλληλα, θα ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για να συμφωνήσουμε μια ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών 1,27 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι 200.000 ευρώ είναι τόκοι», τόνισε ο κ. Κοτσώνης.Παράλληλα, αποκάλυψε πως το προσεχές χρονικό διάστημα θα υδροδοτηθεί και το Υψηλόν Αρχαίας Ολυμπίας,


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος