FOLLOW US: facebook twitter

Προθεσμία για δηλώσεις ή διορθώσεις μειωμένων ενοικίων

Ημερομηνία: 26-08-2021 | Συντάκτης:

Μέχρι και την Παρασκευή 27 Αυγούστου έχουν χρόνο οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν αποζημιωθεί για τα «κουρεμένα» ενοίκια, είτε να διορθώσουν λάθη σε παλαιότερες δηλώσεις είτε να καταθέσουν αρχικές δηλώσεις.

Η υποβολή τροποποιημένων δηλώσεων, με διόρθωση παραλείψεων/λαθών, ισχύει για τις δηλώσεις που είχαν ήδη υποβληθεί από Ιανουάριο ώς Απρίλιο 2021, η υποβολή νέων δηλώσεων αφορά τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, ενώ σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων ακινήτων μπορούν να υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις από τον Μάρτιο του 2020.

Τις επόμενες ημέρες, η ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει την πλατφόρμα και για την υποβολή των δηλώσεων για τα μειωμένα ενοίκια του Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, για να μπορέσουν να λάβουν την αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια, θα πρέπει:

■ Να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.

■ Να υποβάλουν δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος