FOLLOW US: facebook twitter

Προτεραιότητα στις δηλώσεις επιχειρήσεων λόγω covid

Ημερομηνία: 09-06-2021 | Συντάκτης:
Τι επισημαίνει στην Πρωινή ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηλείας, Διον. Χαμεζόπουλος

Με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με άλλες χρονιές έχει ξεκινήσει φέτος η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στην Ηλεία, καθώς η πανδημία άλλαξε άρδην τα δεδομένα στον κλάδο των λογιστών και των φοροτεχνικών, προσθέτοντας υπέρμετρο φόρτο εργασίας.

Η προκήρυξη προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες έχει αλλάξει τις φετινές προτεραιότητες, για αυτό και οι λογιστές έχουν επικεντρωθεί στην υποβολή δηλώσεων από τις επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να είναι έτοιμες να ενταχθούν στα σχετικά προγράμματα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών &Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Ηλείας, Διονύσης Χαμεζόπουλος, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα παγίων δαπανών θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ως τις 17 Ιουνίου, κατά συνέπεια αλλάζει φέτος η καθιερωμένη σειρά.

«Συνήθως ξεκινούσαμε από τα πιο απλά και πιο εύκολα, με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων από τους ιδιώτες, ωστόσο τώρα έχει δοθεί προτεραιότητα στις δύο πλατφόρμες που αφορούν τη στήριξη των επιχειρήσεων: για την επιδότηση παγίων δαπανών και για όσα αφορούν τoνcovidΑπριλίου, δηλαδή ενοίκια πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων σε αναστολή κλπ. Ειδικά για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, η υποβολή του Ε3 περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 17η Ιουνίου. Βέβαια, εμείς έχουμε ζητήσει να παραταθεί και περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι», τόνισε ο κ. Χαμεζόπουλος σημειώνοντας ότι το σύστημα είναι μεν ανοιχτό, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τεχνικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε πως ο κλάδος των λογιστών εργάζεται ασταμάτητα από τον Μάρτιο του 2020, αφού η πανδημία επέβαλε την έκδοση αμέτρητων αποφάσεων και εγκυκλίων όλο αυτό το διάστημα.

«Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, δεν έχουμε σταματήσει καθόλου να εργαζόμαστε από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα και εκδόθηκαν οι πρώτες αποφάσεις που σχετίζονται με τα μέτρα οικονομικής στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων», ανέφερε.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΦΕΕ) εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση, τονίζοντας ότι με τα υπάρχοντα, και με τον όγκο εργασίας ο οποίος συνεχώς προστίθεται, η ρεαλιστική καταληκτική ημερομηνίαυποβολήγς των φορολογικων δηλώσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου του 2021

Παράλληλα, η έκτακτη Ολομέλεια Προέδρων της Ομοσπονδίας ζητά την άμεση παράταση της προθεσμίας για το πρόγραμμα επιδότησης των δαπανών, τονίζοντγας ότι «Το να υποβληθεί το πλήθος των δηλώσεων επιχειρήσεων με προσωπικό μέχρι 17/6 ούτε σαν ανέκδοτο δεν μπορεί να εκληφθεί» και κάλεσε όλους του εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων να στηρίξουν το αίτημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος