FOLLOW US: facebook twitter

«Ασπίδα» για την οικογένεια!: Προτεραιότητα η λειτουργία των παιδικών σταθμών Ζαχάρως και Ν.Φιγαλείας

Ημερομηνία: 13-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σε πρώτο πλάνο είναι για τον δήμο Ζαχάρως η απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών, προκειμένου να λειτουργήσουν ως «ασπίδα» για τις οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή.

Ο δήμος Ζαχάρωςσυµµετέχει στη δράση «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ και ο παιδικός σταθμός της πόλης έχει διαθέσει στη παραπάνω δράση 35 θέσεις νηπίων σε σύνολο δυναμικότητας του Σταθμού πενήντα νηπίων. Με το προσωπικό που ήδη υπηρετεί, µόνιµοι, ΕΣΠΑκαι ΙΔΟΧ (ΟΑΕΔ), δηλαδή τέσσερις ΤΕ Βρεφονηπιοκόμοι και μία ΔΕ Βρεφοκόμων, μπορούν να εγγραφούν έως 50 παιδιά, τριάντα πέντε μέσω της δράσης «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ  και δεκαπέντε  από τον Δήμο. Οι εγγραφές τωνφιλοξενούµενων νηπίων θα γίνονται σταδιακά, σύµφωνα µε τη µοριοδότηση µε φθίνουσα σειρά. Στους Βρεφονηπιακούς Σταθµούς που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προηγούνται οι θέσεις του ΕΣΠΑ και ακολουθεί ηεγγραφή από τον πίνακα µοριοδότησης µε φθίνουσα σειρά.

Παράλληλα, λειτουργεί και ο Παιδικός Σταθμός Νέας Φιγαλείας, ο οποίος εξυπηρετεί 11 παιδιά. Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» η αρμόδια αντιδήμαρχος Δήμητρα Σκαλτσά, ο παιδικός σταθμός στεγάζεται προσωρινά σε χώρο που δεν είναι ο πλέον κατάλληλος, για αυτό και ήδη δρομολογείται η μεταστέγασή του σε σύγχρονο κτίριο στον χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Φασκομηλιάς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, με στόχο τη διαμόρφωση τμήματος δυναμικότητας έως και 25 παιδιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος