FOLLOW US: facebook twitter

Προτεραιότητα η ηλεκτροκίνηση για τον Πύργο

Ημερομηνία: 10-09-2020 | Συντάκτης:
Tι σημαίνουν η συνεργασία με το ΚΤΕΛ για τα mini bus και η δημιουργία σταθμών φόρτισης στην πόλη

Την έγκαιρη προσαρμογή του δήμου Πύργου στην εποχή της ηλεκτροκίνησης επιδιώκει η δημοτική αρχή, λαμβάνοντας αποφάσεις που εξυπηρετούν τέτοιου είδους μετακινήσεις για όλα τα οχήματα. Χθες υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση με το ΚΤΕΛ Ηλείας για τη χρήση τριών ηλεκτροκίνητων mini bus για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος. Το ΚΤΕΛ θα αναλάβει μέσω χρησιδανείου τη διαχείρισή τους και τη λειτουργία τους, ενώ αποφασίστηκε και η θέσπιση «κοινωνικού εισιτηρίου» για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Η προμήθεια των τριών οχημάτων έχει ενταχθεί στην ΟΧΕ και είναι προϋπολογισμού 775.000 ευρώ, ενώ έχει προβλεφθεί και σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδότησή τους.

Παράλληλα, στο προχθεσινό συμβούλιο αποφασίστηκε η δημιουργία δύο σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στον Πύργο, ένας στην οδό Ρήγα Φεραίου δίπλα στο ΤΕΙ, και ένας στην Κοκκίνου, στο ύψος του πάρκου ΣΠΚ, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως ανέφερε ο αρμόδιος εισηγητής Δ. Μεσσαλάς.

Ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι ο δήμος επιδιώκει την εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, τονίζοντας ότι τα επόμενα χρόνια η ζήτηση θα αυξηθεί.

«Θέλουμε ή δεν θέλουμε η πόλη να εκσυγχρονιστεί και να είναι μπροστά από τις εξελίξεις; Η ευρωπαϊκή κατεύθυνση προς την ηλεκτροκίνηση είναι σαφής. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συνεργασία από φορέα που χειρίζεται σε πειραματικό στάδιο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που αν υλοποιηθεί θα φέρει έσοδα στον δήμο», ανέφερε.

Από την πλευρά της μειοψηφίας εκφράστηκε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης χωρίς να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση. Από τον κ. Καράμπελα εκφράστηκε έντονη διαφωνία για το «τάιμινγκ» της απόφασης, με αποτέλεσμα να καταψηφίσει την απόφαση κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι «πίσω από αυτό κάτι υποκρύπτεται». Παράλληλα, τόσο ο κ. Καννής όσο και ο κ. Ανδριόλας ζήτησαν από τον δήμαρχο να απαντήσει αν έχει ήδη συναφθεί προγραμματική σύμβαση του δήμου με κάποιον άλλον φορέα, κάτι που διαψεύστηκε.

Από την πλευρά του δημάρχου επισημάνθηκε ότι το επόμενο βήμα, δηλαδή ο τρόπος αξιοποίησης των δύο σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, θα τεθεί προς συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος