FOLLOW US: facebook twitter

Πρωταθλητισμός στις Πανελλαδικές και στην Ποδηλασία!

Ημερομηνία: 29-06-2022 | Συντάκτης:

Ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Πύργου, Δημήτρης-Μάρκος Κόρδας μιλάει στην «Πρωινή» για το πώς συνδύασε διάβασμα και αθλητισμό, πετυχαίνοντας και στα δύο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Μια αρνητική «παρενέργεια» της προετοιμασίας των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι και η αναγκαστική εγκατάλειψη άλλων ενδιαφερόντων ή ασχολιών που ενδεχομένως έχουν, αφού η πολύωρη μελέτη και τα φροντιστήρια περιορίζουν τον διαθέσιμο χρόνο και τη διάθεσή τους.
Την εξαίρεση σε αυτό τον άτυπο κανόνα κατάφερε να αποτελέσει ο μαθητής του 2ου Λυκείου Πύργου, Μάρκος-Δημήτρης Κόρδας, ο οποίος συνδύασε ικανοποιητική επίδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με προπονήσεις και πρωταθλητισμό στην ποδηλασία.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στην «Πρωινή», κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στους δύο στόχους με επιτυχία, τονίζοντας ότι είναι λάθος για τα παιδιά να εγκαταλείπoυν –έστω και προσωρινά- αυτό που αγαπούν.

«Είμαι ικανοποιημένος που πέτυχα τον στόχο μου και ακόμα πιο χαρούμενος που κατάφερα να το συνδυάσω με διακρίσεις στην ποδηλασία. Έβγαλα 16.200 μόρια και μαζί με το 8% από την ποδηλασία πιάνω τη σχολή που θέλω, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Πάτρα», δήλωσε ο Δημήτρης-Μάρκος, ο οποίος έχει καταφέρει να έρθει δύο φορές 2ος σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και έχει συμμετάσχει σε αγώνες και με την Εθνική Ελλάδος στο εξωτερικό.

«Δεν ήταν εύκολο να ισορροπήσω αλλά με προγραμματισμό και λίγο πιεσμένα ωράρια και υποστήριξη των γονιών μoυ κατάφερα να τα συνδυάσω με επιτυχία, παρότι υπήρχαν δυσκολίες μεταξύ διαβάσματος και προπόνησης. Όμως αυτό με γέμιζε χαρά γιατί δεν εγκατέλειψα αυτό που μου αρέσει», τόνισε και στη συνέχεια προέτρεψε τους μαθητές να μην αφήνουν αυτό που τους αρέσει.

«Το να παρατήσει κάποιος αυτό που του αρέσει, είναι ό,τι χειρότερο, γιατί σε αποδιοργανώνει και σε επηρεάζει αρνητικά στην ψυχολογία σου, οδηγώντας σε άλλες ασχολίες όπως το πολύωρο σερφάρισμα στο ίνσταγκραμ και στο youtube. Εμένα η ποδηλασία με γέμιζε θετικά συναισθήματα, με διατηρούσε σε καλή φυσική κατάσταση και με βοηθούσε να αντέχω στο διάβασμα. Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να εγκαταλείπεις ό,τι σε γεμίζει ψυχολογικά. Και τα δύο συνδυάζονται, αρκεί να υπάρχει θέληση και στόχος». Υπογράμμισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος