FOLLOW US: facebook twitter

Πρωταθλήματα Μικτών ΕΠΣ: Όλα ανοιχτά για την συμμετοχή της Ηλείας-Α. Κουλούρης: «Δεν είναι συνετή η διεξαγωγή τους…»

Ημερομηνία: 22-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Η ΕΠΣ Ηλείας δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της περιόδου 2021-2022 και αυτό λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και κυρίως σε όμορους νομούς που θα κληθούν να αγωνιστούν οι Μικτές Ηλείας, και υπό το φόβο διασποράς του ιού. Σκεπτικό που έχει βάση, εφόσον μιλάμε για ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα τον μήνα που διανύουμε. Τη στιγμή μάλιστα που πέρυσι δεν είχε διεξαχθεί η διοργάνωση με σαφώς λιγότερα κρούσματα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποφυγής διασποράς του ιού! Οι δηλώσεις συμμετοχής για την φετινή διοργάνωση ολοκληρώνονται την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΣ Ηλείας έχει ενημερώσει την Ε.Π.Ο. για την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει, «πατώντας» στο σκεπτικό που προαναφέραμε (και όχι μόνο), αλλά μέχρι την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου θα έχει πάρει την οριστική της απόφαση, αναλόγως και τις επαφές που θα έχει με την Ομοσπονδία. Θέμα τίθεται με τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η ΕΠΣ Ηλείας σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει τελικά, καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά σε αυτή «Ε.Π.Σ. η οποία δεν συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα αδικαιολόγητα, στερείται εκτός των άλλων, της επιχορήγησης για την ενίσχυση των Ομάδων υποδομών της για την περίοδο που δεν συμμετέχει».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, Άρης Κουλούρης, μιλώντας στην «Πρωινή» ανέφερε για το ζήτημα: «Η θέση μου, ως γιατρός πρωτίστως, είναι η εξής: δεν είναι ενδεδειγμένο και συνετό αυτή την περίοδο να διοργανώνονται πρωταθλήματα Μικτών, διότι μπαίνουν σε κίνδυνο οι ποδοσφαιριστές και υπάρχει σίγουρος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ηλεία από άλλες περιοχές που βρίθουν από κρούσματα, τη στιγμή που η Ηλεία είναι σε καλό επίπεδο. Και ως εκ τούτου θα κινδυνεύσουν και τα τοπικά μας πρωταθλήματα».

 

Στον 5ο Όμιλο η Ηλεία

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων περιόδου 2021-2022 θα διεξαχθούν φέτος με Κ-15 και Κ-17. Στο πρωτάθλημα Κ-15 θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2007 έως 31.12.2008, ενώ στο πρωτάθλημα Κ-17 ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2005 έως 31.12.2006.

Τα πρωταθλήματα στην 1η Φάση τους θα διεξαχθούν σε ομίλους. Οι όμιλοι συγκροτήθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια και είναι οκτώ. Δύο των οκτώ ομάδων, τέσσερις των επτά ομάδων, ένας των πέντε ομάδων (Νήσων) και ένας τεσσάρων ομάδων (Κρήτη).

Η Ηλεία βρίσκεται στον 5ο Όμιλο, μαζί με άλλες 6 ΕΠΣ, Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλληνία-Ιθάκη, Ζάκυνθο, Αχαΐα, Μεσσηνία και Λακωνία. Οι αγώνες στους ομίλους των 7 ομάδων θα είναι μονοί, με τρία εντός και τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Στη Φάση των 16 θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος