FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση θέσπισης διεθνούς βραβείου του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 22-02-2023 | Συντάκτης:

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη θεσμοθέτηση ενός διεθνούς βραβείου για την Αρχαία Ολυμπία, συζητήθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Υποεπιτροπής κα Νίνα Κασιμάτη, η αντιπρόεδρος κα Φωτεινή Πιπιλή και η Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης κα Δέσποινα Χατζηβασιλείου, έκαναν μια καταρχήν συζήτηση πάνω στην πρόταση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου σχετικά με το προαναφερόμενο βραβείο. Μάλιστα η πρόταση παρουσιάστηκε και κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με θετικό αντίκτυπο.

Ο κ. Γεωργιόπουλος που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι βραβείο με την ενδεικτική ονομασία «ΟΛΥΜΠΙΑ», θα εστιάζεται στο συμβολικό και ιστορικό περιεχόμενο της Αρχαίας Ολυμπίας που έχει να κάνει με τις οικουμενικές αξίες του αθλητισμού, της συναδέλφωσης και αλληλεγγύης των λαών. Θα μπορούσαν να βραβεύονται προσωπικότητες και συλλογικότητες που έχουν σχέση με αυτές τις αξίες, σε μια τελετή που θα ήταν ιδανικό να πραγματοποιείται στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν από πλευράς Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επαφές με στελέχη του Συμβουλίου της Ευρώπης στην κατεύθυνση της θεσμοθέτησης του βραβείου «ΟΛΥΜΠΙΑ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος