FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση για την αποκατάσταση του δρόμου Νεράιδα-Λατζόι 

Ημερομηνία: 02-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

-Ύψους 2,7 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Πρόταση για τη χρηματοδότηση της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και της αποκατάστασης τμημάτων του δρόμου Νεράιδα-Λατζόι θα υποβάλει στο σχετικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με στόχο να βελτιώσει την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμος προτίθεται να υλοποιήσει την Πράξη «Οδική Ασφάλεια Οδική Ασφάλεια – Αποκατάσταση τμημάτων οδού Τ.Κ. Νεράιδας – Λατζοϊου που υπέστησαν ζημιές από θεομηνίες» προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, την οποία χαρακτήρισε σημαντική για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του.

Για να γίνει αυτό όμως, τόνισε πως θα πρέπει να εγκριθούν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης που αφορούν την «Οδική Ασφάλεια Οδική Ασφάλεια – Αποκατάσταση τμημάτων οδού Τ.Κ. Νεράιδας – Λατζοϊου που υπέστησαν ζημιές από θεομηνίες» και στη συνέχει την έγκριση υποβολής της σχετικής πρότασης στο Πρόγραμμα «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Το θέμα κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος λόγω έλλειψης χρονικών ορίων για την υποβολή της πρότασης. Τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής ομόφωνα ενέκριναν το κατεπείγον του θέματος καθώς και την υποβολή της πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος