FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση για «Πράσινο Σημείο» στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
-Δράση προϋπολογισμού 774.96 ευρώ νοτιοδυτικά της πόλης

Πρόταση για τη δημιουργία Μικρού Πράσινου Σημείου στον δήμο Ήλιδας θα καταθέσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του «ΥποδομέςΜεταφορών , Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», όπως αποφάσισε προχθές το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας.

Σύμφωνα με την προμελέτη που παρουσίασε στην εισήγησή του δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, το Πράσινο Σημείο θα κατασκευαστεί νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, σε απόσταση περίπου 1,8 χλμ από την πόλη, σε ιδιωτική έκταση 5,4 στρεμμάτων, η οποία είναι σε διαδικασία αγοραπωλησίας από τον δήμο, από την οποία θα αξιοποιηθεί περίπου ένα στρέμμα.

Με βάση τον σχεδιασμό, το Πράσινο Σημείο θα εξυπηρετεί όλες τις δημοτικές Ενότητες του δήμου και σε αυτό θα καταλήγουν τα συλλεγόμενα ανακυκλώσιμα υλικά από τις γωνίες ανακύκλωσης (μέταλλα, χαρτί, πλαστικά, γυάλινες και ξύλινες συσκευασίες, κλπ). Θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα χωριστής συλλογής σειράς υλικών τα οποία μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται.

Ο κύριος εξοπλισμός του Πράσινου Σημείου από κοντέινερ ανοιχτού τύπου, μεταλλικούς κλωβούς και πλαστικούς τροχήλατους κάδους συν τεμαχιστές, γεφυροπλάστιγγα και πρέσα.

Αξιοσημείωτη είναι η πρόβλεψη ύπαρξης Κονσόλας Τοπικής Διαχείρισης που ενσωματώνει σύστημα συλλογής και μετάδοσης πληροφορίας με οθόνης αφής και σύστημα αναγνώρισης, ώστε να είναι σε αμφίδρομη επικοινωνία με τον υπόλοιπο περιφερειακό εξοπλισμό και την κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης.

Στόχος της δημιουργίας Πράσινου Σημείου είναι η προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, η εξασφάλιση της περιβαλλοντικά ασφαλούς και οικονομικά συμφέρουσας μεταφοράς αποβλήτων και η εφαρμογή του Περιφερειακού και του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στις 774.968 ευρώ και η πρόταση θα υποβληθεί άμεσα καθώς τα χρονικά περιθώρια υλοποίησης του προγράμματος είναι ασφυκτικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος