FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση για e-συνδιδασκαλία στη Μουσειολογία

Ημερομηνία: 05-11-2020 | Συντάκτης:
Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του τμήματος για να μη χαθεί το εξάμηνο

Πρόταση προς τις κοσμητείες του Πανεπιστημίου Πατρών για διαδικτυακή συνδιδισκαλία κατέθεσαν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών του τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη διδασκαλία των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου και να «διασώσουν» ζωντανό το τμήμα, παρά την αντίθετη άποψη της Κοσμητείας Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Σπουδών, στην οποία υπάγεται το τμήμα.

Προχθες τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης συνεδρίασαν με κύριο θέμα συζήτησης τις λύσεις που υπάρχουν για να διδαχθούν οι σπουδαστές όλα τα μαθήματα και αποφάσισαν να ζητήσουν από όλες τις κοσμητείες να συνδράμουν στην προσπάθεια, αφού η εξ αποστάσεως διδασκαλία νπροσφέρει στους καθηγητές τη δυνατότητα να διδάξουν σε περισσότερους σπουδαστές χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στον Πύργο.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» η πρόεδρος του τμήματος Μουσειολογίας, Αναστασία Ζαφειροπούλου-Μακρυγένη, η αξιοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας για τη συνδιδασκαλία μαθημάτων ή τη συνδρομή άλλων καθηγητών από άλλα τμήματα μπορεί να συμβάλει στο να πραγματοποιηθεί το εξάμηνο.

«Το εγχείρημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας αποδείχθηκε επιτυχημένο και στη διδασκαλία και στην εξεταστική περίοδο. Εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αποφασίσαμε να την αξιοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τις υπόλοιπες κοσμητείες για τις ανάγκες του τμήματος, προκειμένου να μας βοηθήσουν στην ομαλή ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος