FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση 2,5 εκατ. € για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης Ερυμάνθου – Στόχος να τερματιστούν οι βλάβες και οι διαρροές

Ημερομηνία: 24-06-2021 | Συντάκτης:

Πρόταση για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του Ερυμάνθου θα καταθέσει ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με στόχο να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες νερού και τις βλάβες. Η πρόταση αφορά την προμήθεια και την εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος, προϋπολογισμού 2,41 εκατ. ευρώ, το οποίο βασίζεται σε μελέτη που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Πύργου.

Η δράση προβλέπει την εγκατάσταση 58 Τοπικών Σταθμών  και 9 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κεντρικού Αγωγού (Τ.Σ.Ε.Α.) για την παρακολούθηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων παροχής και πίεσης στις διακλαδώσεις του κύριου αγωγού, ώστε να δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο μέτρησης του παρεχόμενου νερού σε κάθε οικισμό με παράλληλη παρακολούθηση των απωλειών σε κάθε βρόγχο, καθώς και να δοθούν τα απαραίτητα δεδομένα για τον υπολογισμό του υδατικού ισοζυγίου στα διάφορα τμήματα του αγωγού.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης,  με αυτό το έργο θα διασφαλιστεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος του παρεχόμενου νερού, το οποίο διανέμεται από τις διάφορες διακλαδώσεις του αγωγού στις κατά τόπους περιοχές των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

«Μέσω του προδιαγραφόμενου συστήματος αναμένεται να επιτευχθεί η ορθολογική διαχείριση του συνολικού προσφερόμενου ύδατος μέσω του αυτόματου υπολογισμού του υδατικού ισοζυγίου του αγωγού στα διάφορα τμήματά του, ο ενεργός εντοπισμός των απωλειών του δικτύου και η συνεχής παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων του παρεχόμενου νερού», ανέφερε.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο επόμενος στόχος είναι η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του διυλιστηρίου, ώστε να μειωθεί δραστικά το κόστος λειτουργίας του. Όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα, το χρέος προς τη ΔΕΗ, περίπου 1,1 εκατ. ευρώ, έχει σταθεροποιηθεί καθώς πληρώνονται όλοι οι τρέχοντες λογαριασμοί, ενώ ως το τέλος του μήνα αναμένονται ακόμα 100.000 ευρώ από την επιστροφή ΦΠΑ.

«Ο αγωγός τηλεμετρίας και η ενεργειακή αναβάθμιση είναι δύο έργα που με την ολοκλήρωσή τους θα διασώσουν το έργο της ύδρευσης και θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε την οριστική οικονομική εξυγίανση», σημείωσε ο κ. Κοτσώνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος