FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση δημιουργίας θεσμικού μετώπου για το ΤΕΙ

Ημερομηνία: 23-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

argiropoulos-zafeiropoulou-teiΣυνάντηση Γ. Αργυρόπουλου με πρόεδρο ΔΟΕΠ&ΤΜ Πύργου

Την ανάγκη δημιουργίας ενός θεσμικού μετώπου διεκδίκησης, για την ενίσχυση και αναβάθμιση του ΤΕΙ Πύργου, εξέφρασε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που είχε με την πρόεδρο του τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ Αναστασία Ζαφειροπούλου.

Συνοδευόμενος από το Δημοτικό Σύμβουλο Θεόδωρο Κόρδα, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του τμήματος ενώ εξέφρασε και την αγωνία του, για το μέλλον του ΤΕΙ της πόλης μετά και τις δηλώσεις της αναπλ. Υπουργού Παιδείας για επικείμενη επανίδρυση του ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα.

«Είναι γνωστό το διαχρονικό ενδιαφέρον την παράταξης μας για το μέλλον του ΤΕΙ στον Πύργο. Θεωρούμε ότι η ίδρυση ενός τμήματος με συναφές γνωστικό αντικείμενο στα πλαίσια του ίδιου του ΤΕΙ θα υποβαθμίσει την λειτουργία του δικού μας τμήματος και ουσιαστικά με την πάροδο του χρόνου θα απαξιωθεί πλήρως. Να πω ότι στις 3 κατευθύνσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών ακολουθούν την πρώτη κατεύθυνση που αναφέρεται στον τουρισμό. Μόλις 8 είναι στην δεύτερη κατεύθυνση που αφορά την Μουσειολογία και κανείς στην επικοινωνία και τον πολιτισμό. Από κει και πέρα υπάρχουν πάρα πολλά λειτουργικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το ΤΕΙ και κατά καιρούς τα έχουμε αναδείξει. Προβλήματα που αφορούν την έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, στην έλλειψη εργαστηρίων και γραμματειακής υποστήριξης και μικρότερα ζητήματα που έχουν κι αυτά την σημασία τους όπως είναι η συντήρηση του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης και με νέα βιβλία, αλλά και η έλλειψη και γραφικής ύλης που είναι αναγκαία για τους καθηγητές αλλά και τους σπουδαστές. Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση με την κ. Ζαφειροπούλου» είπε και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να απαιτούν από το Δήμαρχο Πύργου, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση του ΤΕΙ και παράλληλα θα διεκδικήσουν την ενεργοποίηση όλων των φορέων της Ηλείας, της Περιφέρειας, των Βουλευτών, του Επιμελητηρίου και των Επιστημονικών Συλλόγων, καθώς θεωρούν ότι «το ΤΕΙ είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας που δημιουργεί πολιτισμό, νέα κουλτούρα, και είναι κάτι ζωντανό που έχει ανάγκη αυτή η πόλη με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Με τη σειρά της, η κ. Ζαφειροπούλου επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Πύργο, διαπίστωσε ότι ο κ. Αργυρόπουλος έχει αγκαλιάσει το τμήμα και το αποδεικνύει εμπράκτως. «Συζητήσαμε θέματα που άπτονται της λειτουργίας του τμήματος, όπως η γραμματειακή υποστήριξη και το μόνιμο προσωπικό. Κάποια τα έχουμε λύσει εκ των ενόντων, όμως μας λείπει εργαστηριακός εξοπλισμός ο οποίος είναι ανεπαρκής και απαρχαιωμένος. Επίσης δεν έχουμε τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό για τις ανάγκες της κατεύθυνσης Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας. Σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις της κ. Αναγνωστοπούλου. Εμείς δημιουργηθήκαμε από το σχέδιο Αθηνά με προϋπόθεση την ενσωμάτωση των τμημάτων Μουσειολογίας, Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πάτρας και του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ. Έτσι έχουμε προσαρμόσει το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, ώστε να είναι όσο το δυνατόν ομαλότερη η μετάβαση των φοιτητών, για αυτό και το γνωστικό αντικείμενο είναι σχεδόν ίδιο με το υπό κατάργηση τμήμα. Εάν ανοίξει ξανά, θα είμαστε δύο ομοειδή τμήματα στο ίδιο ίδρυμα. Μπορεί η υπουργός να μη θέλει να μεταφέρει το τμήμα του Πύργου στην Πάτρα, αν όμως υπάρχει ένα τμήμα 4ετούς φοίτησης, εισαγωγικό, με σπουδές πάνω στον τουρισμό, όπως αυτό της Πάτρας, φυσιολογικά θα απαξιωθεί το εδώ τμήμα, όπου ο τουρισμός είναι μία από τις τρεις κατευθύνσεις που υπάρχουν στο τμήμα. Ποιος θα επιλέξει, μέσα στο ίδιο ίδρυμα, να έρχεται στον Πύργο και να μην πάει στην Πάτρα, που είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας; Η Ηλεία δεν ελλείπεται σε τουριστικά ενδιαφέροντα, πολιτισμό και τουριστική ομορφιά, με το Κατάκολο και την Ολυμπία. Έχει τα πάντα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με το ανθρώπινο δυναμικό του ΤΕΙ. Για να έχουμε τουριστική ανάπτυξη, πρέπει το τμήμα όχι μόνο να μείνει αλλά να ενισχυθεί με διοικητική υποστήριξη, εργαστηριακό εξοπλισμό, και μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος