FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση διευθέτησης οφειλών προς την ΕΤΑΔ από δήμο Ζαχάρως: Στόχος η επαναλειτουργία του Παρά Θίν’ Αλός

Ημερομηνία: 30-03-2020 | Συντάκτης:

Λύση στον γόρδιο δεσμό του Παρά Θίν’Αλός στη Ζαχάρως επιχειρεί να βρει η δημοτική αρχή, προκειμένου το τουριστικό περίπτερο που κυριάρχησε τη δεκαετία του ’90 να ξαναμπεί σε τροχιά βιώσιμης λειτουργίας. Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αιτηθεί στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου τη ρύθμιση της οφειλής ύψους 47.500 ευρώ, το οποίο προκύπτει από το ανεξόφλητο ετήσιο μίσθωμα περιόδου 2018-2019 (κεφάλαιο 20.000 Ε και προσαυξήσεις) και το τρέχον μίσθωμα περιόδου 2019-2020, σε τρεις άτοκες ετήσιες δόσεις, που καταβάλλονται ετησίως στο πρώτο 15ήμερο κάθε Σεπτέμβρη, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2020 και ακολούθως τον Σεπτέμβριο του 2021 και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση που θα «αναστήσει» τα Παρά Θίν’ Αλός, τονίζοντας ότι κληρονόμησε πολλά προβλήματα.

«Ζητήσαμε από την ΕΤΑΔ να πληρώσουμε σε τρεις ετήσιες δόσεις την οφειλή των 47.500 ευρώ και θα πιέσουμε ώστε να αναλάβει όλες τις διαδικασίες για να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό και να ανοίξει ξανά το τουριστικό περίπτερο. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή παραλάβαμε ένα χρέος 326.000 ευρώ του διαχειριστή του Παρά Θίν’ Αλός προς τον δήμο, αφού είχαν πληρωθεί μόλις 16.500 ευρώ από το 2014. Η σύμβαση της ΕΤΑΔ με τον δήμο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και εμείς θέλουμε να το αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΕΤΑΔ για να μπορέσουμε να δώσουμε στους πολίτες της Ζαχάρως ένα όμορφο μέρος αναψυχής για το καλοκαίρι», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος