FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση Δ. Αυγερινοπούλου στην Υφυπ. Τουρισμού, κα Ζαχαράκη, για ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ηλεία

Ημερομηνία: 30-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε συνέχεια της επισκέψεως της Υφυπουργού Τουρισμού, κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, στην Ηλεία, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού, κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, στον Νομό μας, με την ευκαιρία της ημερίδας για τον οινοτουρισμό και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που συνδιοργάνωσαν  ο Σύλλογος Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης και Πολιτισμού Ν. Ηλείας «Ολυμπιάδα», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το «Κτήμα Μπριντζίκη» στο Λαντζόι, αλλά και της συνεδρίασης της ΔΕΕΠ Ηλείας.

Στην συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ηλείας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, κ. Χρήστου Γαβρά, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα θέματα τουρισμού που αφορούν εν συνόλω στην Ηλεία, αλλά και να αναφερθούμε εκτενέστερα σε ειδικότερες θεματικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο οινοτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός. Συνομιλήσαμε δε και για το σημαντικό θέμα της στελέχωσης των ξενοδοχειακών μονάδων και των τουριστικών επιχειρήσεων.

Καθότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην Ηλεία για τα τουριστικά επαγγέλματα, αλλά και ζήτηση για εξειδικευμένη τουριστική εκπαίδευση, εισηγήθηκα στην κυρία Υφυπουργό την ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ηλεία, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε οικονομοτεχνική μελέτη για την ίδρυση της προτεινόμενης Σχολής. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την κυρία Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή της, καθώς η δημιουργία μιας τέτοιας Σχολής θα δώσει μια νέα τουριστική πνοή στο Νομό μας, αλλά και ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος