FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης της Ολυμπίας

Ημερομηνία: 08-09-2022 | Συντάκτης:

Στόχος να εγκατασταθούν ψηφιακοί μετρητές στο δίκτυο της ΔΕΥΑ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Πρόταση για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Αρχαίας Ολυμπίας θα καταθέσει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, με την τοποθέτηση ψηφιακών μετρητών νερού σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Η σχετική πρόταση αναμένεται να φτάσει σε προϋπολογισμό ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ και θα υποβληθεί στο πρόγραμμα του  Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος στον Πυλώνα «Πράσινη Μετάβαση», που αφορά την αειφόρο χρήση των πόρων, την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, Νίκος Μαρούντας, έλαβε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος, καθώς η βελτίωση των υποδομών αποτελεί προτεραιότητα για την Επιχείρηση.

Όπως ανέφερε με δήλωσή του στην Πρωινή, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπία έχει συνολικά 10.000 μετρητές  και στόχος του είναι να γίνε ψηφιακό όλο το σύστημα, προκειμένου η ΔΕΥΑ να αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα του δικτύου και να αποτρέψει οριστικά προβλήματα από ενδεχόμενες δολιοφθορές ή βλάβες.

«Θα υποβάλουμε άμεσα φάκελο για τη χρηματοδότηση του δικτύου ύδρευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να εγκατασταθούν ψηφιακοί μετρητές. Στόχος μας είναι να έχουμε πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα του δικτύου, αποτυπωμένη σε ηλεκτρονικό πρόγραμμα, ώστε να γνωρίζουμε την κατανάλωση με ακρίβεια, να διαπιστώνουμε άμεσα πιθανές βλάβες και φθορές και να αποτρέπουμε προβλήματα στην υδροδότηση των πολιτών, χωρίς να χάνεται χρόνος», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος