FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση 11εκ.ευρώ για την υδροδότηση της Βουπρασίας από το Φράγμα Πηνειού

Ημερομηνία: 16-09-2020 | Συντάκτης:
Υπέβαλε ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα»

Πρόταση για το έργο «Υδροδότηση Δ.Ε. Βουπρασίας από Διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού» με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης επαρκούς ποιοτικής και ποσοτικής ύδρευσης, υπέβαλε ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με τίτλο «Δράσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης» με κωδικό ΟΠΣ ΕΣΠΑ 4125, συνολικής δαπάνης 10.788.000,00 €.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά δράσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης, ανάπτυξης νέων δικτύων σε περιοχές με νέα πηγή υδροδότησης, δράσεις αντικατάστασης υφιστάμενων παλαιών υποδομών ύδρευσης, ανάπτυξης συστημάτων ελέγχου διαρροών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ύδατος και δράσεις προμήθειας εξοπλισμού διαχείρισης ύδατος.

Το γεγονός ότι οι περισσότερες κοινότητες/ οικισμοί της Δημοτικής Ενότητας Βουπρασίας υποφέρουν από έλλειψη επαρκούς ποιοτικής και ποσοτικής ύδρευσης, καθώς οι υφιστάμενες γεωτρήσεις έχουν φτάσει στα όριά τους και οι ανάγκες σε ύδρευση και άρδευση, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες είναι μεγάλες, ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης αποφάσισε να υποβάλει την πρόταση αυτή. Το έργο, αφορά στην κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου με αφετηρία τον χώρο εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου του φράγματος Πηνειού και πέρας τον Υδατόπυργο του οικισμού της Νέας Μανωλάδας.

Το συνολικό έργο συνοπτικά περιλαμβάνει Αντλιοστάσιο, Δεξαμενή Αποθήκευσης, και Δίκτυο αγωγών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος