FOLLOW US: facebook twitter

Πρωταγωνίστρια η Αρχαία Ολυμπία στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Ημερομηνία: 21-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Συνεργασία Γαλλικής Πρεσβείας με το Δήμο Αρχ. Ολυμπίας


Τους προβολείς στην Αρχαία Ολυμπία θέλει να στρέψει η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2004» και το Γαλλικό κράτος, σχεδιάζοντας δράσεις και εκδηλώσεις τόσο για την Αφή της Φλόγας αλλά και σε άλλες χρονικές περιόδους.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου επισκέφθηκετο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η Ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας και σύνδεσμος αθλητικών δράσεων της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα Veronique Bruez, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, Γεωργία Πετροπούλου – Conan και τη διερμηνέα κα Χριστίνα Πανά και είχαν συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Ολυμπιακών θεμάτων κ. Δημήτρη Κωσταριά.

Ο κ. Κωσταριάς, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, ο οποίος δεν μπορούσε να παραβρεθεί καθώς βρισκόταν στην έκτακτη συνάντηση Δημάρχων της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, τόνισε ότι τη στιγμή που η κοινωνία προσπαθεί να αναρρώσει από την υγειονομική κρίση, ακολουθεί μια νέα περίοδος ανασφάλειας και σκεπτικισμού λόγω της  εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η παγκόσμια ειρήνη: «Στον τόπο αυτό, στον οποίο γεννήθηκαν ο Αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί αγώνες, οι υψηλές αξίες του Ολυμπισμού: της αλληλεγγύης, της συμφιλίωσης, της συναδέλφωσης, της ιερής εκεχειρίας και της ειρήνης είναι επίκαιρες περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Επεσήμανε ακόμα ότι «η Ελλάδα και η Γαλλία, δυο χώρες με ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς, απολαμβάνουν μέχρι σήμερα εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις και, στα πλαίσια αυτά, νομίζω η σημερινή μας συνεργασία, θα προσπαθήσει να αναδείξει και να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για την προβολή και ανάδειξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024».

Η κα Bruez ενημέρωσε τον κ. Κωσταριά για την πρόθεση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2004» κ. Tony Estanguet να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία, πιθανότατα μέσα στον προσεχή Ιούνιο, προκειμένου να εξετάσει κάθε δυνατότητα σύνδεσης του λίκνου των Ολυμπιακών Αγώνων με την Ολυμπιάδα του 2024. «Η Οργανωτική Επιτροπή, από την ίδρυσή της, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό θέλουμε ιδιαίτερη προβολή και συνεργασία με την Αρχαία Ολυμπία», τόνισε η κα Bruez. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία για μια σκυταλοδρομία γύρω από τη γη που θα ενώσει συμβολικά πενήντα χώρες, καθώς επίσης και στη δυνατότητα ανάδειξης του Μαραθώνιου της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και σε μια ευρύτερη συνεργασία για άλλες παρεμφερείς δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία της Γαλλικής Πρεσβείας επισκέφθηκε επίσης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας όπου είχε αντίστοιχη συνεργασία με την Διευθύντρια κα Ερωφίλη Κόλλια.

All-focus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος