FOLLOW US: facebook twitter

«Πρωταγωνιστές» οι μαθητές στη μεγάλη γιορτή πολιτισμού

Ημερομηνία: 01-05-2023 | Συντάκτης:

Εντυπωσίασε το 15ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στο χώρο Γιορτής Σταφίδας Κρεστένων

Ευχαριστίες του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προς τα παιδιά και τους συντελεστές της όμορφης εκδήλωσης

Εντυπωσιακό τόνο σε ολόκληρο το χώρο της Γιορτής Σταφίδας Κρεστένων, έδωσε το πρωί της Παρασκευής 28 Απριλίου, η παρουσία μεγάλου αριθμού μαθητών από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης.

Η διοργάνωση μετά από τρία χρόνια του Φεστιβάλ, απότη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αποτέλεσε ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τη νεολαία σε ολόκληρο το Νομό, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη για δημιουργική και καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών!

Χαιρετισμό προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, φορείς, γονείς και πολίτες που είχαν κατακλύσει την εξέδρα που βρίσκεται στο χώρο, έκανε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος ευχαρίστησε τα παιδιά από ολόκληρο το Νομό για την άψογη παρουσία τους, καθώς και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης που πλέον έχει καταστεί θεσμός.

Ο κ. Μπαλιούκος χαρακτήρισε το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης Κρεστένωνσαν γιορτή πολιτισμού που έχει σαν μεγάλους πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία δίκαια κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Πολυξένη Κοτρέτσου, ως εκπρόσωπος του Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέα Ζέρβα και η βουλευτής Ηλείας κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου., ενώ χαιρετισμό απέστειλαν οι υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης και Λευτέρης Βαρουξής.

Ακολούθησαν τα διάφορα δρώμενα από μαθητές των σχολείων του Νομού που κυριολεκτικά «έκλεψαν» τις εντυπώσεις με κάθε μορφή έκφρασης, στην μουσική, στον χορό, στην ζωγραφική, στο θέατρο, στην τεχνολογία στις κατασκευές κ.α.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση χορού από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου και συγκεκριμένα από μαθητή με ειδικές ανάγκες, που χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους.

Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ είχε σαν θέμα την ειρήνη και αρκετές δημιουργίες ήταν αφιερωμένες σε αυτήν, όπως το «γαϊτανάκι της ειρήνης» που ήταν χορευτικό από τους μαθητές.

Επίσης για πρώτη φορά επιλογή μαθητών ήταν και η Βυζαντινή μουσική, που την απέδωσαν μοναδικά και καταχειροκροτήθηκαν!

Παράλληλα έντονο ενδιαφέρον υπήρξε και για τις μαθητικές δημιουργίες των μαθητών, που περιλάμβαναν διάφορα πειράματα, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας σεισμογράφος!

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρ. Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Βασίλης Δημητρέλλος, όπως και η πρώην προϊσταμένη πρώτου και δεύτερου γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Φωτεινή Παπαντωνοπούλου η οποία στο παρελθόν είχε εμπνευστεί το Φεστιβάλ, αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και αρχών κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος