FOLLOW US: facebook twitter

Η Προσχολική Αγωγή «Ρήγας» στην έξοδο του Μεσολογγίου

Ημερομηνία: 27-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

rigas-mesologi2

Φόρο τιμής και δόξας στους ελεύθερους πολιορκημένους της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, απέδωσε η Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «Ρήγας» που συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις εορτασμού.

rigas-mesologi4

Όπως τονίζουν σε σχετικό δελτίο τύπο, στάθηκαν με απέραντο σεβασμό στον Κήπο των Ηρώων, περπάτησαν με δέος στα γαλήνια σοκάκια που αποκαλύπτουν μυστικά βαθιά κρυμμένα στο πέρασμα των αιώνων, ένιωσαν συνοδοιπόροι όλων των Ελλήνων που με πράξεις ηρωισμού, αυτοθυσίας και αφοσίωσης κατάφεραν να φωνάξουν ότι το θάρρος είναι η πρώτη ανάγκη κάθε ύπαρξης που έχει μια ζωή να υπερασπιστεί.

rigas-mesologi3

«Το θάρρος είναι η αρετή κάθε ανθρώπου που έχει πατρίδα. Ας φωτίσουμε κι εμείς το φωτεινότερο Φάρο της Ελληνικής Ιστορίας. Ας πιστέψουμε στα Ελληνικά Θαύματα που στέκουν πάνω σε βάθρα χτισμένα από γενναία και ανδρειωμένα σώματα και ψυχές. Ας μην ξεχνάμε τα συγκλονιστικά λόγια του Μπάρμπα-Δήμου: «Πιστέψατέ με ότι όταν εγύριζα μέσα εις την αγιασμένην αυτήν πόλιν και αντίκρυζα παντού ανθρώπους που είχαν υποφέρει μαρτύρια για την Πατρίδα, εκοκκίνιζα από εντροπήν εγώ, ο υγιής, που δεν είχα πάθει τίποτα… Μου εφαίνετο ωσάν ιεροσυλία ότι ετολμούσα να πατώ το χώμα που δεν το είχα βρέξει, όπως εκείνοι, με το αίμα μου και με τα δάκρυά μου…».

rigas-mesologi


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος