FOLLOW US: facebook twitter

Προστατέψτε την υγεία των παιδιών σας στο σχολείο

Ημερομηνία: 12-09-2019 | Συντάκτης:

Τα παιδιά αρρωσταίνουν συχνότερα από τους ενήλικες, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι τόσο αναπτυγμένο. Στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς βρίσκονται σε στενή επαφή μεταξύ τους αυξάνοντας τις πιθανότητες ανταλλαγής μικροβίων και λοιμώξεων. Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των παιδιών τους ακολουθώντας το πρόγραμμα εμβολιασμού, διδάσκοντάς τα τους κανόνες καλής υγιεινής και ασκώντας τα σε αυτά.

1.  Πρόληψη!

Εμβολιασμός. Τα σημερινά εμβόλια προστατεύουν από ορισμένες από τις παλαιότερες, πιο τρομακτικές μολυσματικές μάστιγες της παιδικής ηλικίας. Αναπτύχθηκαν μέσω έντονων ερευνητικών προσπαθειών σε όλο τον κόσμο και παρέχουν προστασία που οι προηγούμενες γενιές των γονιών θα μπορούσαν να είχαν ονειρευτεί μόνο.

2. Προστατευτείτε από τη γρίπη

Τα παιδιά που κολλούν την εποχική γρίπη μπορεί να είναι άρρωστα έως και δέκα ημέρες, ή ακόμα περισσότερο, που σημαίνει χαμένες μέρες του σχολείου αλλά και εργασίας για την οικογένεια.

Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό όλων των παιδιών ετησίως. Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, αλλά υπάρχει μεγάλη και αξιόλογη βιβλιογραφία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και αλλού που παρέχουν στοιχεία και καταρρίπτουν τους μύθους

3. Καλό πλύσιμο

Δώστε το παράδειγμα προς μίμηση. Πλένετε τα χέρια σας τακτικά: μετά τη χρήση της τουαλέτας, πριν από το φαγητό και όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε αυτές τις πρακτικές στα παιδιά σας για όταν βρίσκονται στο σχολείο ή μακριά από το σπίτι. Διδάξτε τους όχι μόνο την τεχνική, αλλά και τον χρόνο που χρειάζεται για να καθαρίσετε τα χέρια σας αποτελεσματικά. «Συνήθως λέμε τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα για τα χέρια και δύο λεπτά για το βούρτσισμα των δοντιών.

4. Αποφυγή παρασίτων και άλλων

Διδάξτε στα παιδιά σας να μη μοιράζονται τις κορδέλες και τα λαστιχάκια για τα μαλλιά, τις χτένες, τις βούρτσες, τα κασκόλ και άλλα αξεσουάρ στο σχολείο. Η πρακτική αυτή μπορεί να έχει αποτέλεσμα την εξάπλωση των ψειρών της κεφαλής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες να προσβληθούν από κάποιο παράσιτο.

Ακόμα, για να προστατευτούν από λοιμώξεις, διδάξτε στα παιδιά να μη μοιράζονται πράγματα όπως τα προϊόντα ενυδάτωσης χειλιών, τα μαχαιροπίρουνα ή τα ποτήρια. Διδάξτε τα να καλύπτουν το στόμα τους όταν βήχουν ή φτερνίζονται, να φυσούν τη μύτη τους σε χαρτομάντιλο και να πλένουν τα χέρια τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος