FOLLOW US: facebook twitter

Προστασία της πρώτης κατοικίας

Ημερομηνία: 19-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Tην προστασία της πρώτης κατοικίας θέτει εκ νέου σε πρώτο πλάνο ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος σε κοινή του δήλωση με την υπεύθυνη Δικαιοσύνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, τόνισε ότι δεν μπορεί μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση  που έχει διαμορφώσει η πανδημία, να προστίθεται και ο κίνδυνος απώλειας της πρώτης κατοικίας.

«Από τις 40.000 περίπου αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν υποβληθεί μόλις 4.400 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού με τη βασική ευθύνη να μην ανήκει σ’ αυτούς.

Οι δυσλειτουργίες της πλατφόρμας και οι συνθήκες στην λειτουργία Υπηρεσιών, που εμποδίζουν την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχουν επηρεάσει καθοριστικά αυτήν την κατάσταση» επισημαίνει κα προσθέτει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει με σχέδιο και χωρίς αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις την κατάσταση.

Παράλληλα, ο Μιχ. Κατρίνης τονίζει ότι η 15ήμερη παράταση  για την υποβολή αιτημάτων επαναπροσδιορισμού ως τις 28/1 δεν αρκεί, για αυτό είναι αναγκαία νέα προθεσμόα.

«Είναι η ελάχιστη κίνηση σεβασμού της Κοινωνίας που δοκιμάζεται, του Κράτους Δικαίου, χιλιάδων πολιτών που υποφέρουν», σημειώνει.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 19/01/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος